Rețetă simplă și gustoasă, bună pentru orice gospodină – Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în suc de roșii
Ardeiul gras in suc de roșii este foarte gustos. Pentru că îmi place foarte mult, pregătesc în fiecare an câteva borcane de ardei. Le desfac pe timpul ierni și le servesc alături de mâncărurile preferate. Îți recomand să încerci și tu rețeta de mai jos…
Ingrediente necesare:
- 5 kg ardei gras
- 200 gr usturoi
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 160-170 ml oțet 9%
- 150 gr sare
- 250 gr zahar
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 ardei iuți
- 3 litru suc de roșii
Mod de preparare:
Spălăm ardeiul gras, îl curățăm de semințe și îl tăiem in 4. Curățăm ardeiul iute de semințe și îl dăm printr-un blender. Decojim usturoiul și îl tăiem în bucăți mari. Pătrunjelul îl clătim, îl lăsăm să se usuce, apoi îl tocăm mărunt.
Punem sucul de roșii într-o cratiță, pe foc. Dacă nu avem suc de roșii, dam roșiile printr-o mașină de tocat și îl pregătim imediat.
După ce sucul de roșii fierbe, așteptăm 5 minute, apoi adăugăm ardeii iuți tocați, usturoiul, pătrunjelul, uleiul de floarea soarelui, oțetul, sarea și zahărul.
Amestecăm bine după care adăugăm ardeiul gras și amestecăm din nou. După ce începe să fiarbă, mai lăsăm vasul pe foc pentru încă 2-3 minute.
Turnăm ardeiul gras in sos de roșii în borcane sterilizate. Înfiletăm bine capacele. Întoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o pătură sau un prosop gros și le lăsăm să se răcească lent, peste noapte.
După ce borcanele s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Discussion about this post