La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în suc de roșii – Rețetă simplă și gustoasă, bună pentru orice gospodină

Rețetă simplă și gustoasă, bună pentru orice gospodină – Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în suc de roșii

Ardeiul gras in suc de roșii este foarte gustos. Pentru că îmi place foarte mult, pregătesc în fiecare an câteva borcane de ardei. Le desfac pe timpul ierni și le servesc alături de mâncărurile preferate. Îți recomand să încerci și tu rețeta de mai jos…

Ingrediente necesare:

  • 5 kg ardei gras
  • 200 gr usturoi
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 160-170 ml oțet 9%
  • 150 gr sare
  • 250 gr zahar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 ardei iuți
  • 3 litru suc de roșii

Mod de preparare:

Spălăm ardeiul gras, îl curățăm de semințe și îl tăiem in 4. Curățăm ardeiul iute de semințe și îl dăm printr-un blender. Decojim usturoiul și îl tăiem în bucăți mari. Pătrunjelul îl clătim, îl lăsăm să se usuce, apoi îl tocăm mărunt.

Punem sucul de roșii într-o cratiță, pe foc. Dacă nu avem suc de roșii, dam roșiile printr-o mașină de tocat și îl pregătim imediat.

După ce sucul de roșii fierbe, așteptăm 5 minute, apoi adăugăm ardeii iuți tocați, usturoiul, pătrunjelul, uleiul de floarea soarelui, oțetul, sarea și zahărul.

Amestecăm bine după care adăugăm ardeiul gras și amestecăm din nou. După ce începe să fiarbă, mai lăsăm vasul pe foc pentru încă  2-3 minute.

Turnăm ardeiul gras in sos de roșii în borcane sterilizate. Înfiletăm bine capacele. Întoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o pătură sau un prosop gros și le lăsăm să se răcească lent, peste noapte.

După ce borcanele s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.

Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate