Rețetă simplă și ușoară, pentru toate gospodinele – Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în marinadă cu puțin oțet
Ardeii grași în oțet sunt delicioși. În fiecare an îmi pregătesc câteva borcane pentru iarnă. Chiar și soțul meu, care este foarte mofturos, adoră acești ardei în oțet. Folosesc o rețetă simplă, pe care o recomand tuturor gospodinelor…
Ingrediente:
- 3 kg ardei grași galbeni
- 1 l oțet
- 1.5 litri apă
- 80 gr zahăr
- 50 gr sare
- 100 ml ulei
- Un cățel de usturoi pentru fiecare borcan
- o frunză de dafin pentru fiecare borcan
- 3-5 boabe de piper pentru fiecare borcan
Mod de preparare:
Spălăm borcanele și le uscăm în cuptor, la 50 de grade. Spălăm și ștergem bine capacele. Scoatem sâmburii ardeilor. Spălăm ardeii și îi tăiem in 4.
Într-un vas încăpător, turnăm oțetul, zahărul, sarea, uleiul de floarea soarelui și apa. Amestecăm bine și punem vasul pe foc. Când amestecul din vas începe să fiarbă, adăugăm ardeii (amestecul de oțet trebuie sa acopere ardeii, dacă este necesar, putem mări cantitatea de oțet, apă, ulei, zahăr și sare) și-i lăsăm să fiarbă.
Scoatem borcanele din cuptor și punem in ele câte un cățel de usturoi, o frunză de dafin și 3-5 boabe de piper negru. Când ardeii își schimbă culoarea îi scoatem imediat din vas și îi punem in borcane. Turnam oțetul peste ei și înfiletăm capacele borcanelor.
Acoperim borcanele cu o pătură groasă și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le depozităm în cămară sau în frigider. Din ingredientele date ar trebui să obținem 9-10 borcane de ardei grași.
Folosind această rețetă simplă vei pregăti cei mai gustoși ardei grași la oțet.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post