La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în marinadă cu puțin oțet – Rețetă simplă și ușoară, pentru toate gospodinele

Rețetă simplă și ușoară, pentru toate gospodinele – Ardei gras pentru iarnă, la borcan, în marinadă cu puțin oțet

Ardeii grași în oțet sunt delicioși. În fiecare an îmi pregătesc câteva borcane pentru iarnă. Chiar și soțul meu, care este foarte mofturos, adoră acești ardei în oțet. Folosesc o rețetă simplă, pe care o recomand tuturor gospodinelor…

Ingrediente:

  • 3 kg ardei grași galbeni
  • 1 l oțet
  • 1.5 litri apă
  • 80 gr zahăr
  • 50 gr sare
  • 100 ml ulei
  • Un cățel de usturoi pentru fiecare borcan
  • o frunză de dafin pentru fiecare borcan
  • 3-5 boabe de piper pentru fiecare borcan

Mod de preparare:

Spălăm borcanele și le uscăm în cuptor, la 50 de grade. Spălăm și ștergem bine capacele. Scoatem sâmburii ardeilor. Spălăm ardeii și îi tăiem in 4.

Într-un vas încăpător, turnăm oțetul, zahărul, sarea, uleiul de floarea soarelui și apa. Amestecăm bine și punem vasul pe foc. Când amestecul din vas începe să fiarbă, adăugăm ardeii (amestecul de oțet trebuie sa acopere ardeii, dacă este necesar, putem mări cantitatea de oțet, apă, ulei, zahăr și sare) și-i lăsăm să fiarbă.

Scoatem borcanele din cuptor și punem in ele câte un cățel de usturoi, o frunză de dafin și 3-5 boabe de piper negru. Când ardeii își schimbă culoarea îi scoatem imediat din vas și îi punem in borcane. Turnam oțetul peste ei și înfiletăm capacele borcanelor.

Acoperim borcanele cu o pătură groasă și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le depozităm în cămară sau în frigider. Din ingredientele date ar trebui să obținem 9-10 borcane de ardei grași.

Folosind această rețetă simplă vei pregăti cei mai gustoși ardei grași la oțet.

Poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate