Sarmalele in foi de varza sunt iubite de toata lumea. Gospodinele pregatesc mereu acest fel de mancare cand sarbatoresc un eveniment important. De Paste sau Craciun, sarmalele sunt nelipsite de pe masa romanilor…
Ingrediente:
- 1 varza proaspata
- 250 gr carne tocata de vita sau porc
- 100 gr orez, 1 morcov
- 1 ceapa, 100 ml apa
- Sare si piper negru macinat (dupa gust)
Ingrediente pentru sos:
- 100 gr cascaval, 2 rosii
- 2 linguri smantana, 4 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Pune varza in cuptorul cu microunde pentru 7-10 minute. Scoate apoi varza si clateste-o in apa rece. Astfel, iti va fi mult mai usor sa separi frunzele.
Gateste orezul semi-tare. Da morcovul printr-o razatoare si taie ceapa in bucati mici. Pune o tigaie cu putin ulei de foc. Caleste ceapa cu morcovul. Adauga orezul fiert in tigaie si amesteca bine. La final, adauga carnea tocata. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Ia o frunza de varza, pune in mijlocul ei o lingura de umplutura si impatureste sarmaua. Asaza sarmalele intr-o tava termorezistenta. Toarna in tava jumatate de pahar cu apa. Acopera apoi tava cu folie de aluminiu.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade si coace sarmalele aproximativ 25 de minute.
Cat timp sarmalele sunt in cuptor, pregateste sosul. Toaca marunt doua rosii si patrunjelul. Da cascavaulul pe o razatoare si decojeste cateii de usturoi. Zdrobeste usturoiul printr-o presa.
Amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol si adauga 2 linguri de smantana, sare si piper dupa gust. Dupa ce sarmalele s-au copt, toarna sosul peste ele si baga-le din nou la cuptor pentru inca 15 minute.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post