Rulada de nuci cu banane se prepara atat de usor, incat chiar si un incepator o poate face. O poti pregati pentru urmatoarea masa in familie. Cu siguranta vei fi incantata de gustul ei delicios…
Ingrediente pentru aluat:
- 5 oua, 5 linguri zahar
- 5 linguri faina de grau, 5 linguri nuca macinata
- 5 linguri apa fierbinte, jumatate plic praf de copt
- 2-3 banane
Ingrediente pentru umplutura:
- 250 gr mascarpone, 250 ml frisca lichida
- 1 pliculet intaritor de frisca, 1 pliculet zahar vanilat
- Zahar pudra (dupa gust)
- Ciocolata rasa si nuca macinata (pentru decor)
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul pentru rulada. Batem ouale cu zaharul pana se albesc la culoare si turnam treptat apa. Amestecam faina cu nucile macinate si praful de copt. Adaugam amestecul in bolul cu oua.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Turnam aluatul in tava. Coacem aluatul timp de 15 minute la o temperatura de 180 grade.
Pregatim o carpa umeda.
Infasuram aluatul de nuca in carpa cat acesta este inca fierbinte. Lasam aluatul sa se raceasca in carpa.
Intre timp pregatim ingredientele pentru crema. Batem smantana pentru frisca, adaugam zaharul, intaritorul si, la final, adaugam branza mascarpone. La final, adaugam si zaharul pudra, daca mai este nevoie.
Indepartam cu grija hartia de copt de pe blat. Intindem blatul si punem peste el aproximativ 3/4 din crema. Adaugam bananele si rulam din nou blatul.
Presaram rulada cu nuca macinata si ciocolata rasa. Decoram rulada cu crema ramasa, dupa propriul plac.
Taiem rulada in felii si o servim impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post