Atât de gustoase… Doamne, Doamne, trebuie să încercați rețeta! – Roșii murate pentru iarnă, la borcan
Roșiile murate, pregătite după această rețetă sunt extrem de gustoase. Îmi plac atât de mult, încât la fiecare masă mănânc cel putin 4 bucăți. Încearcă și tu rețeta de mai jos…
Ingrediente necesare:
- 4 kg roșii
- 2 cepe
- 3 litri apă
- 200 gr zahăr
- 3 linguri sare
- 200 ml oțet
- 2 căpățâni de usturoi
- Câteva boabe de piper negru
Mod de preparare:
Punem în fiecare borcan câte 1-2 căței de usturoi decojiți, câteva boabe de piper și câteva inele de ceapă. Tăiem roșiile in două. Umplem borcanele cu jumătăți de roșii. De asemenea, putem pune deasupra un strat de ceapă.
Facem o saramură din apă, sare, zahăr și oțet. Umplem borcanele cu roșii cu saramura obținută. Începem să sterilizam borcanele cu roșii.
Punem pe fundul unei oale un prosop de bucătărie. Punem borcanele cu roșii in oală și turnăm apă până aproape de gâtul borcanelor. Acoperim borcanele cu capace. Punem oala pe aragaz, la foc mic.
Timpul de sterilizare depinde de volumul borcanelor. Pentru borcanele de jumătate de litru, timpul de sterilizare este de aproximativ 10 minute. Cu cât borcanele sunt mai voluminoase, cu atât timpul de sterilizare este mai mare.
După ce sterilizăm borcanele, înfiletăm bine capacele și le întoarcem cu gura în jos. Înfășurăm borcanele cu o pătură sau un prosop gros și le lăsăm să se răcească peste noapte.
După ce borcanele s-au răcit complet, le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară. Roșiile la borcan pregătite după această rețetă pot fi păstrate până la un an.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post