La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Roșii murate pentru iarnă, la borcan – Atât de gustoase… Doamne, Doamne, trebuie să încercați rețeta!

Atât de gustoase… Doamne, Doamne, trebuie să încercați rețeta! – Roșii murate pentru iarnă, la borcan

Roșiile murate, pregătite după această rețetă sunt extrem de gustoase. Îmi plac atât de mult, încât la fiecare masă mănânc cel putin 4 bucăți. Încearcă și tu rețeta de mai jos…

Ingrediente necesare:

  • 4 kg roșii
  • 2 cepe
  • 3 litri apă
  • 200 gr zahăr
  • 3 linguri sare
  • 200 ml oțet
  • 2 căpățâni de usturoi
  • Câteva boabe de piper negru

Mod de preparare:

Punem în fiecare borcan câte 1-2 căței de usturoi decojiți, câteva boabe de piper și câteva inele de ceapă. Tăiem roșiile in două. Umplem borcanele cu jumătăți de roșii. De asemenea, putem pune deasupra un strat de ceapă.

Facem o saramură din apă, sare, zahăr și oțet. Umplem borcanele cu roșii cu saramura obținută. Începem să sterilizam borcanele cu roșii.

Punem pe fundul unei oale un prosop de bucătărie. Punem borcanele cu roșii in oală și turnăm apă până aproape de gâtul borcanelor. Acoperim borcanele cu capace. Punem oala pe aragaz, la foc mic.

Timpul de sterilizare depinde de volumul borcanelor. Pentru borcanele de jumătate de litru, timpul de sterilizare este de aproximativ 10 minute. Cu cât borcanele sunt mai voluminoase, cu atât timpul de sterilizare este mai mare.

După ce sterilizăm borcanele, înfiletăm bine capacele și le întoarcem cu gura în jos. Înfășurăm borcanele cu o pătură sau un prosop gros și le lăsăm să se răcească  peste noapte.

După ce borcanele s-au răcit complet, le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară. Roșiile la borcan  pregătite după această rețetă pot fi păstrate până la un an.

Poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate