Varză murată pentru iarnă, la borcan – Rețetă ușoară și rapidă, fără sterilizare
In fiecare iarnă pun pe masă, alături de alte bucate delicioase, varză murată. Membrii familiei mele spun că varza murată pusă de mine la borcan este cea mai gustoasă. Astăzi am decis să împărtășesc cu voi rețeta pe care o folosesc eu in fiecare an…
Ingrediente necesare:
- 2 kg varza alba
- 2 morcovi
- Câțiva căței de usturoi
- 1 litru apă
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 gr zahăr
- 2 linguri sare
- Câteva frunze de dafin
- Câteva boabe de piper negru
- 1 lingură oțet
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim legumele. Decojim morcovii și usturoiul. Tocăm varza. Dăm morcovii prin răzătoarea mare.
Amestecăm varza cu morcovii într-un vas încăpător. Punem amestecul în borcane curate. Nu este necesar să presăm foarte tare varza.
Acum pregătim saramura. Turnăm apa într-o cratiță și așteptăm să fiarbă. Adăugăm sare, zahăr, frunze de dafin și boabe de piper negru.
Amestecăm bine, adăugăm uleiul de floarea soarelui. Așteptăm să fiarbă din nou timp de 2 minute, după care luăm cratița de pe foc.
Adăugăm cățeii de usturoi și oțetul în saramură. Amestecăm din nou. Turnăm saramura în borcanele cu varză și morcov. Acoperim borcanele cu o farfurie și le lăsăm să se răcească.
Îndepărtăm farfuria și închidem borcanele cu capace. Le înfiletăm bine. Depozităm apoi borcanele într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță. Varza murată poate fi păstrata la rece timp de cel puțin un an.
Încearcă rețeta noastră și pregătește-ti din timp borcanele cu varză murată pentru iarnă.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Discussion about this post