La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă ușoară și rapidă, fără sterilizare – Varză murată pentru iarnă, la borcan

Varză murată pentru iarnă, la borcan – Rețetă ușoară și rapidă, fără sterilizare

In fiecare iarnă pun pe masă, alături de alte bucate delicioase, varză murată. Membrii familiei mele spun că varza murată pusă de mine la borcan este cea mai gustoasă. Astăzi am decis să împărtășesc cu voi rețeta pe care o folosesc eu in fiecare an…

Ingrediente necesare:

  • 2 kg varza alba
  • 2 morcovi
  • Câțiva căței de usturoi
  • 1 litru apă
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr zahăr
  • 2 linguri sare
  • Câteva frunze de dafin
  • Câteva boabe de piper negru
  • 1 lingură oțet

Mod de preparare:

Pentru început, pregătim legumele. Decojim morcovii și usturoiul. Tocăm varza. Dăm morcovii prin răzătoarea mare.

Amestecăm varza cu morcovii într-un vas încăpător. Punem amestecul în borcane curate. Nu este necesar să presăm foarte tare varza.

Acum pregătim saramura. Turnăm apa într-o cratiță și așteptăm să fiarbă. Adăugăm sare, zahăr, frunze de dafin și boabe de piper negru.

Amestecăm bine, adăugăm uleiul de floarea soarelui. Așteptăm să fiarbă din nou timp de 2 minute, după care luăm cratița de pe foc.

Adăugăm cățeii de usturoi și oțetul în saramură. Amestecăm din nou. Turnăm saramura în borcanele cu varză și morcov. Acoperim borcanele cu o farfurie și le lăsăm să se răcească.

Îndepărtăm  farfuria și închidem borcanele cu capace. Le înfiletăm bine. Depozităm apoi borcanele într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță. Varza murată poate fi păstrata la rece timp de cel puțin un an.

Încearcă rețeta noastră și pregătește-ti din timp borcanele cu varză murată pentru iarnă.

Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate