La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă ușoară și rapidă, cu adevărat delicioasă – Prăjitură de casă cu iaurt și căpșuni

Vrei sa prepari un tort delicios, dar nu ai prea multe ingrediente la indemana? Acest tort cu iaurt si capsuni se prepara rapid si are un gust minunat. Incearca reteta noastra si surprinde-ti familia cu un desert gustos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 oua
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite faina de grau

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1l iaurt de capsuni
  • 40 ml smantana dulce
  • 2 lingurite gelatina
  • Capsuni

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de prepararea blatului. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile, adaugam zaharul si amestecam bine cu mixerul pana obtinem o bezea tare.

Adaugam apoi galbenusurile de ou, amestecand bine dupa fiecare galbenus adaugat. La final, adaugam faina cernuta. Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam aluatul in ea.

Coacem blatul timp de aproximativ 10 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce am copt blatul, il scoatem din tava si indepartam hartie de copt. Punem din nou blatul in tava.

Inmuiem gelatina in 6 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle aproximativ 5 minute. Punem apoi gelatina in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde, astfel incat sa se dizolve.

Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Adaugam iaurtul de capsuni, frisca, si capsunele taiate in gelatina preparata anterior. Amestecam bine, Turnam amestecul peste blatul preparat anterior. Punem tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ar fi bine sa-l lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi il putem taia si servi impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate