Daca iti plac prajiturile cremoase, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Prajitura cu crema de vanilie si blat de cacao se prepara foarte usor. Nu ai nevoie de abilitati de cofetar pentru a pregati un astfel de desert…
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 1 pliculet praf de copt
- 200 gr zahar, 4 lingurite faina de grau
- 2 lingurite cacao
- Un aluat foietaj
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 lingura si jumatate de faina de grau
- 3 plicuri zahar vanilat, 6 linguri zahar
- 250 gr unt (la temperatura camerei)
Mod de preparare:
Intinde aluatul foietaj intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de 20 de minute la o temperatura de 180 grade.
Bate galbenusurile cu zaharul, apoi adauga faina de grau cernuta cu praful de copt si cacaoa. La final, adauga galbenusurile si amesteca. Toarna aluatul in tava in care ai copt aluatul foietaj. Coace blatul timp de 10 minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
Pune 400 ml lapte intr-o cratita, la fiert. Amesteca praful de budinca cu faina, zaharul vanilat, zaharul simplu si laptele ramas. Cand laptele incepe sa fiarba, toarna budinca in el si amesteca pana se ingroasa. Dupa ce budinca s-a racit, adauga untul si amesteca.
Pune aluatul foietaj pe o tava, intinde crema de vanilie deasupra si niveleaza frumos. Acopera crema cu blatul de cacao. Inainte de servire, presara zahar pudra deasupra si taie prajitura felii.
Serveste-o impreuna cu cei dragi si bucura-te de gustul ei delicios.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post