Ingrediente:
- 1/2 kg de rosii
- 3 vinete
- 3-4 linguri de ulei
- 2 lingurite faina
- o lingurita de zahar
- 3 catei de usturoi(se poate pune si mai mult)
- patrunjel taiat marunt, sare, piper
Cum se prepară?
Taiem vinetele bucati potrivite (fiecare le taie cum doreste..mai mari sau mai mici) le oparim in apa clocotita cu sare,cateva minute.
Le scurgem bine apoi le trecem prin faina si le prajim putin in ulei incins.
Se scot pe hartie absorbanta, pentru a elimina surplusul de ulei de la prajit.
Oparim rosiile le decojim si el taiem bucatele.
Calim usturoiul intr-o lingura de ulei (apoi il aruncam, eu asa am facut) adaugam rosiile, zaharul si patrunjelul, porivim de sare si piper, și lasam pe foc 4-5 min.
Asezam vinetele intr-un vas (care merge la cuptor), turnam sosul, si le dam la cuptor pentru 25-30 min.
Sunt bune atât calde, cât și reci… Poftă bună!
Discussion about this post