Gogonelele murate cu morcovi si usturoi sunt foarte gustoase. Merg de minune cu o mancare de fasole sau un piure de cartofi. Incearca acum reteta de mai jos. Nu o sa-ti para rau…
Ingrediente necesare:
- 5-6 kg gogonele de marime medie
- 1 kg morcovi, 1 capatana de usturoi
- 1 legatura de patrunjel, 12 foi de dafin
- 30 boabe de piper negru, 3 ardei iuti, 3 litri apa
- 1 lingura zahar, jumatate lingura sare grunjoasa, 2 lingurite otet
Mod de preparare:
Spalam gogonelele si le taiem in cruce, lasand fundul intact. Decojim morcovii si ii taiem in felii. Decojim usturoiul si il taiem in felii.
Pe fundul borcanelor sterile asezam bucati de ardei iute, foi de dafin, boabe de piper negru si frunze de patrunjel. Umplem gogonelele taiate cu morcovi si usturoi si le asezam in borcane.
Pregatim marinada. Turnam apa in cratita. Adaugam sare si zahar. Amestecam pentru a se dizolva. Dupa ce marinada fierbe, oprim focul si turnam otetul. Amestecam bine.
Turnam marinada in borcanele cu gogonele. infiletam capacele. Sterilizam borcanele, apoi le acoperim cu o patura groasa sau un prosop si le lasam sa se raceasca lent.
Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Aceste gogonele umplute cu morcovi si usturoi sunt atat de gustoase, incat le-as putea manca in fiecare zi. De fiecare data cand ma asez la masa mananc cel putin 3-4 gogonele. Imi plac la nebunie!
Trebuie neaparat sa le incerci si tu! Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta cu prietenii tai.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post