Pentru cina de astazi, iti propun o reteta rapida pentru o masa gustoasa. Retata este simpla si usor de pregatit. Incearca reteta noastra de ciuperci umplute cu carne tocata. Sunt delicioase si pot fi servite cu sos de rosii…
Ingrediente pentru ciuperci umplute:
- 8 ciuperci mari, 400 gr carne de porc tocata
- 1 ceapa, 2 lingurite pasta de rosii
- 1 lingurita busuioc uscat, 50 gr unt
- 2 felii de cascaval, ulei de floarea soarelui
- Sare si piper negru macinat
Cum se prepara ciupercile umplute:
Taie piciorusele ciupercilor. Spala-le si taie-le in cuburi mici. Decojeste ceapa si toac-o marunt. Pune carnea tocata, ceapa si piciorusele ciupercilor intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Prajeste totul circa 5 minute, apoi adauga pasta de rosii.
Amesteca si prajeste inca 3 minute. Condimenteaza umplutura dupa gust cu sare, piper negru macinat si busuioc uscat.
Prajeste apoi palariile ciupercilor in putin ulei de floarea soarelui. Umple ciuperile cu amestecul pregatit anterior. Taie cascavalul in fasii. Pune fasii de cascaval deasupra ciupercilor.
Aranjeaza ciupercile intr-un vas termorezistent la cuptor. Taie untul in bucati. Pune bucati de unt pe langa ciupercile umplute. Acopera vasul si coace ciupercile timp de aproximativ 35 de minute la o temperatura de 170 grade.
Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verifici ciupercile din cand in and pentru a nu se arde. Cand ciupercile s-au copt, scoate-le din cuptor si lasa-le putin sa se raceasca. Aceste ciuperci umplute merg de minune cu un sos de rosii.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post