La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă foarte simplă și foarte delicioasă, merită încercată – Prăjitură rotundă, turnată, cu mere

Tort de mere delicios – Această rețetă este o adevărată minune – Blatul îl puteți pregăti într-o oală rezistentă la coacere sau într-o formă de tort cu pereții detașabili… Va deveni tortul preferat al familiei!

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 7 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 1 lingură pesmet
  • 7 mere mari
  • 6 lunguri apă
  • Dulceață
  • Frișcă

Cum se prepară?

Într-un vas de 3 litri punem 100 g unt tăiat felii, 250 g zahăr și pesmetul, apoi întindem pe fundul vasului. Spălăm merele și le scoatem sâmburii. În locul sâmburilor punem dulceață, după gust. Așezăm merele în vasul pregătit mai sus. Le punem de jur împrejur și punem un măr și în mijlocul vasului.

Punem la cuptor și lăsăm până se topește untul și zahărul. Cât timp merele sunt în cuptor, pregătim blatul. Frecăm gălbenușurile împreună cu 7 linguri de zahăr, adăugăm încet 3 linguri de apă și amestecăm. Apoi adăugăm făina și spuma bătută din albușuri amestecată cu cele 3 linguri de apă rămase.

Amestecăm cu grijă spuma cu crema de gălbenușuri. Scoatem merele din cuptor, lăsăm puțin să se răcească, apoi turnăm compoziția pregătită mai devreme peste mere și punem totul înapoi la cuptor.

Coacem la foc mic.

Când s-a copt scoatem tortul din cuptor, iar dacă ne dorim să fie mai suculent, îl stropim cu puțin suc de mere. După câteva minute punem un platou peste vas și răsturăm tortul.

Lăsăm să se răcească, apoi ornăm cu frișcă. Dacă doriți, puteți să pregătiți acest tort și într-o formă de tort cu pereții detașabili, dar e important să aibe pereții înalți. Forma de tort trebuie tapițată cu hârtie de copt, să evităm să se scurgă untul cu zahărul din ea.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate