De fiecare data cand prepar pizza acasa, sotul meu se asaza primul la masa. Nu doar ingredientele pe care le pun in pizza sunt delicioase, ci si blatul. Reteta de blat pe care o folosesc de cativa ani de zile o am de la sora mea care locuieste in Napoli. Trebuie sa o incerci si tu pentru ca este foarte simpla!
Ingrediente necesare:
- 400 gr faina de grau, jumatate lingurita sare
- 8 gr drojdie uscata, 1 lingura zahar
- 2.5 linguri ulei de masline, 220 ml apa
Mod de preparare:
Intr-un bol mic vom zdrobi drojdia si vom aduaga peste ea apa calduta si zahar. Amestecam bine pana se dizolva, apoi acoperim bolul si lasam drojdia la crescut timp de 10 minute.
Intr-un vas mai mare cernem faina, adaugam sarea, iar in mijloc facem o mica gaura in care turnam drojdia dupa ce a crescut suficient. Framantam aluatul cu mainile si adaugam treptat, uleiul de masline. Ar trebui sa framantam aluatul timp de 5 minute, pana cand acesta devine neted si flexibil.
Ungem un bol cu putin ulei de masline si punem in el aluatul framantat anterior. Il acoperim cu un prosop de bucatarie sau cu o folie alimentara si il lasam la dospit, intr-un loc cald, aproximativ jumatate de ora, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina si-l impartim in doua parti egale.
Vom intinde apoi fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Deasupra vom adauga umplutura dorita.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post