Chiar daca poate suna ciudat, clatitele se pot face si din faina de porumb. De curand am incercat aceasta reteta si am fost surprinsa sa descopar cat de gustoase sunt clatitele din faina de porumb. Reteta este foarte simpla, deci o poti face oricand…
Ai nevoie de:
- 130 gr faina de porumb
- 240 ml sana
- 2 lingurite zahar, 0.5 lingurita sare
- 230 ml lapte, 2 oua
- 0.5 lingurita praf de copt, 2 lingurite ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Toarna faina de porumb intr-un bol adanc. Adauga 240 ml sana si amesteca totul cu un tel. Separat, bate ouale.
Toarna laptele intr-o cratita, pe aragaz. Cand laptele se infierbanta se toarna in flux subtire in amestecul de oua. Amesteca totul foarte bine. Combina acest amestec cu faina de porumb si sana. Adauga sare, zahar si praf de copt.
Amesteca bine aluatul. Ar trebui sa fie lichid si omogen.
Pune o tigaie uscata, pe aragaz. Cand se incinge toarna aluatul pentru o clatita. Gateste clatita pe ambele parti. Inainte de a turna o noua portie de aluat in tigaie, amesteca bine aluatul in bol, penru ca fiecare clatita sa aiba aceeasi consistenta. Din ingredientele de mai sus ar trebui sa obtii 10 clatite.
Clatitele trebuie unse cu unt pentru a nu se lipi intre ele si a avea un gust mai delicat. Poti servi clatitele de porumb cu gem sau lapte condensar fiert. Acesta este probabil cel mai rapid desert potrivit pentru o ceasca de ceai.
Incearca reteta si surprinde-ti papilele gustative cu o clatita delicioasa.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post