La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă delicioasă și deosebită, de sezon – Dulceață de dovleac cu scorțișoară

Daca nu stii ce sa faci cu dovleacul din gradina, incearca aceasta reteta. Vei obtine o dulceata gustoasa cu aroma usoara de scortisoara. Cu siguranta te vei indragosti de gustul sau delicios…

Ai nevoie de:

  • 2 kg dovleac decojit
  • 500 gr mere decojite, 500 gr pere decojite
  • Sucul proaspat stors de la 3 portocale, sucul proaspat stors de la 2 lamai
  • 1.5 kg zahar, 2 pliculete Gelfix
  • 500 ml rom, 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare:

Decojeste dovleacul, apoi taie-l in cubulete. Va trebui sa faci acelasi lucru si cu merele si perele. Pune-le apoi pe toate intr-o oala, la fiert.

Dupa cateva minute, adauga sucul de portocale, sucul de lamaie si aproximativ 1 kg de zahar. Amesteca constant. Cand merele si perele se inmoaie (dupa aproximativ 20 de minute), paseaza ingredientele cu un mixer vertical.

Mai lasa oala pe foc timp de cateva minute, apoi adauga zaharul ramas amestecat cu Gelfix. Amesteca bine. La final, adauga romul si scortisoara.

Toarna dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide imediat borcanele cu capace si intoarce-le cu fata in jos pentru cateva minute.

Inainte ca dulceata sa se intareasca, intoarce borcanele si acopera-le cu o carpa sau o patura groasa pentru a se raci incet. Lasa borcanele cu dulceata sa se racesca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Daca borcanele sunt umplute cu dulceata foarte fierbinte, nu necesita sterilizare suplimentara. Savureaza dulceata de dovleac in zilele racoroase de iarna si bucura-te de gustul ei delicios.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate