Daca nu stii ce sa faci cu dovleacul din gradina, incearca aceasta reteta. Vei obtine o dulceata gustoasa cu aroma usoara de scortisoara. Cu siguranta te vei indragosti de gustul sau delicios…
Ai nevoie de:
- 2 kg dovleac decojit
- 500 gr mere decojite, 500 gr pere decojite
- Sucul proaspat stors de la 3 portocale, sucul proaspat stors de la 2 lamai
- 1.5 kg zahar, 2 pliculete Gelfix
- 500 ml rom, 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Decojeste dovleacul, apoi taie-l in cubulete. Va trebui sa faci acelasi lucru si cu merele si perele. Pune-le apoi pe toate intr-o oala, la fiert.
Dupa cateva minute, adauga sucul de portocale, sucul de lamaie si aproximativ 1 kg de zahar. Amesteca constant. Cand merele si perele se inmoaie (dupa aproximativ 20 de minute), paseaza ingredientele cu un mixer vertical.
Mai lasa oala pe foc timp de cateva minute, apoi adauga zaharul ramas amestecat cu Gelfix. Amesteca bine. La final, adauga romul si scortisoara.
Toarna dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide imediat borcanele cu capace si intoarce-le cu fata in jos pentru cateva minute.
Inainte ca dulceata sa se intareasca, intoarce borcanele si acopera-le cu o carpa sau o patura groasa pentru a se raci incet. Lasa borcanele cu dulceata sa se racesca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Daca borcanele sunt umplute cu dulceata foarte fierbinte, nu necesita sterilizare suplimentara. Savureaza dulceata de dovleac in zilele racoroase de iarna si bucura-te de gustul ei delicios.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post