Daca iti place ardeiul gras rosu, aceasta reteta este pentru tine. Trebuie neaparat sa o incerci. Este destul de simpla, iar ardeii nu trebui decojiti sau copti. In plus, ardeii rosii murati cu usturoi au un gust divin…
Ingrediente:
- 5 kg ardei gras rosu
- 1-2 catei de usturoi pentru fiecare ardei
Ingrediente pentru marinada:
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 500 ml apa
- 500 ml otet
- 3 linguri sare, 400 gr zahar
Mod de preparare:
Spalam ardeii rosii, le indepartam partea de sus si le scoatem semintele. Punem ardeii intr-o oala cu apa si ii gatim timp de 5 minute.
Suficient cat sa-si schimbe culoarea. Intre timp, decojim usturoiul. Avem nevoie de 1-2 catei de usturoi pentru fiecare ardei.
Dupa 5 minute, scoatem ardeii din oala si punem in fiecare ardei cate 1-2 catei de usturoi. Punem ardeii intr-un recipient incapator.
Fierbem marinada. Punem intr-o oala, pe aragaz, 500 ml ulei, 500 ml apa, 500 ml otet, 3 linguri de sare si 400 gr zahar. Turnam marinada peste ardei. Se lasa vasul cu ardei deoparte pentru 5 zile, intr-un loc racoros.
Dupa 5 zile, punem ardeii in borcane. Ne asiguram ca usturoiul a ramas in ardei. Totusi, daca unii catei de usturoi au cazut din ardei, nu trebuie sa ne facem griji, deoarece ardeii au preluat deja aroma usturoiului in cele 5 zile.
Punem din nou marinada la fiert, apoi o turnam in borcane cu ajutorul unui polonic.
Umplem borcanele cu marinada. Impingem ardeii cu o furculita, pentru a indeparta bulele de aer.
Acoperim borcanele cu capace, apoi le infasuram intr-un prosop gros sau o patura si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Discussion about this post