Dovlecei pentru iarnă, la borcan – Rețetă aromată, gustoasă, ușor picantă
Dacă iți plac dovlecei marinați la borcan, încearcă această rețetă. Cu siguranță vei dori să o prepari din nou și din nou, în fiecare an. Dovleceii sunt aromați și ușor picanți…
Ingrediente necesare:
- 1.5 kg dovlecei
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml oțet 9%
- 6 linguri zahăr
- 2 căpățâni de usturoi
- 1.5 lingură sare
- 1 legătură de mărar și una de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală dovleceii, apoi taie-le ambele capete. Taie dovleceii în felii subțiri. Clătește mărarul și pătrunjelul, apoi toacă-le mărunt. Decojește usturoiul și zdrobește-l printr-o presă.
Într-un bol adânc, adaugă dovleceii, mărarul, usturoiul, pătrunjelul, uleiul, oțetul, zahărul și sarea. Amestecă totul cu o lingură. Acoperă bolul cu un capac și pune-l la frigider. Lasă-l acolo pentru 12 ore.
După 12 ore, scoate bolul din frigider și pune dovlecelul în borcane sterilizare anterior. Toarnă marinada în borcane.
Pune o cârpî sau un prosop de bucătărie pe fundul unei oale. Așaza borcanele cu dovlecei în oală și toarnă apa cât să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor. Acoperă borcanele cu capace, după care pune oala pe aragaz.
După ce apa începe să fiarbă, mai lasă oala pe foc încă 15 minute. Scoate borcanele din oală, cu grijă, și înfiletează bine capacele.
Întoarce borcanele cu gura în jos și lasă-le sî se răcească. Dupî ce se răcesc complet, depozitează-le într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămarî. Doar dacî vor fi depozitate corect, borcanele cu dovlecei marinat vor ține mai mult timp.
Dacă ești mulțumită de rezultat, împărtășește rețeta cu prietenii tăi.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post