La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă simplă și delicioasă – Prăjitură cu mac, o bunătate pentru orice eveniment din familie

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte

Ingrediente necesare pentru umplutura de mac:

  • 200 g zahăr
  • 150 g făină
  • 200 g mac măcinat
  • 3 albușuri de ou
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Începem cu aluatul și amestecăm făina cu praful de copt, cu coaja de lămâie, zahărul, untul moale, laptele și gălbenușurile. Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale și se pun la frigider pentru o oră.

Pentru umplutura de mac. Batem albușurile spumă tare. Separat, amestecăm făina, zahărul, praful de copt, macul măcinat, laptele, vanilia și coaja de lămâie. La final, încorporăm și spuma tare de albușuri, cu ajutorul unei spatule de silicon.

Ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină, apoi întindem prima foaie și o așezăm în tava pregătită.

Peste foaia din tavă întindem uniform umplutura de mac, apoi așezăm și a doua foaie ( sau facem gratii din aluat ).

Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute, până începe să se rumenească.

După ce s-a mai răcit, o pudrăm cu zahăr pudră și o porționăm cu un cuțit ascuțit.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Cristina Brejan și a fost preluată cu acord expres, de peblogul personal.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate