Tortul asta merge tare bine vara, cand caldura e foarte mare, dar si cand lenea ne incearca 🙂
Ingrediente necesare pentru blat:
- 100 g unt topit
- 200 g biscuiți digestivi, sfărâmați
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 130 g zahăr
- 500 ml lapte
- 6 gălbenușuri de ou
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură cu vârf amidon
- 1 cubuleț unt
- 250 ml frișcă + 1 lingură zahăr
- 250 g brânză mascarpone
- 1 plic gelatină granule
Ingrediente necesare pentru decor:
- 4 linguri zahăr
- 400 ml frișcă
- 200 g căpșuni
- 1 banană
- 100 g biscuiți digestivi sfărâmați
- Zeama de la 1 lămâie + 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm untul topit cu biscuiții, apoi presărăm amestecul în interiorul inelului unei forme de tort, așezată pe un platou. Dăm la frigider până pregătim crema.
Pentru cremă, mixăm zahărul împreună cu gălbenușurile, amidonul și cu zahărul vanilat. Turnăm apoi și laptele și punem amestecul pe foc mediu.
Amestecăm continuu până capătă consistența unei budinci.
Adăugăm cubulețul de unt, amestecăm și lăsăm să se răcească un pic. Adăugăm apoi și gelatina hidratată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, amestecăm iar, după care încorporăm și brânza mascarpone cu ajutorul robotului de bucătărie.
La final, încorporăm și frișca bătută, cu ajutorul unei spatule de silicon.
Turnăm crema astfel obținută peste blatul de biscuiți, apoi dăm înapoi la frigider pentru cel puțin 4 ore. După acest timp, desprindem inelul, decorăm tortul cu frișcă bătută, cu feliile de fructe date prin sirop de lămâie și cu biscuiți sfărâmați.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Claudia Mic și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post