Desertul meu preferat este tortul Padurea Neagra. De fiecare data cand imi sarbatoresc ziua de nastere, prepar acest tort. Este atat de bun, incat se mananca tot din prima zi. Incearca si tu reteta cu cirese, Nesquik si ciocolata…
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr biscuiti macinati
- 100 gr unt topit
- 30 gr Nesquik
- 100 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura de cirese:
- 500 gr cirese fara samburi, 200 gr zahar (visine / fructe compot)
- 60 gr amidon
- Apa
Ingrediente pentru glazura:
- 200 gr ciocolata
- 3 linguri ulei
In plus:
- 200 gr crema de branza, 200 ml smantana dulce
- Zahar pudra (dupa gust)
Mod de preparare:
Punem biscuitii macinati intr-un bol. Turnam peste ei untul topit si amestecam bine. Adaugam apoi 30 gr de Nesquik si jumatate din cantitatea de lapte. Amestecam totul cu o spatula. Turnam si laptele ramas si amestecam din nou.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tort sau o tava dreptunghiulara (30x 20 cm). Presam cu degetele.
Scurgem ciresele de suc, apoi le punem intr-o cratita. Peste sucul ramas mai adaugam apa astfel incat sa obtinem 400 ml de lichid.
Adaugam zaharul si jumatate din amestecul de suc si apa in cratita. Lasam ciresele sa fiarba.
Sucul ramas se amesteca cu amidonul. Cand ciresele incep sa fiarba, adaugam amestecul de amidon si suc in cratita. Amestecam pana se ingroasa.
Jeleul de cirese astfel obtinut il turnam peste blatul de biscuiti din tava. Agitam putin tava pentru a se raspandi jeleul uniform. Il lasam sa se raceasca si intre timp topim ciocolata.
Turnam uleiul peste ciocolata rupta in bucatele. Topim ciocolata la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
Turna ciocolata topita peste jeleul de cirese si nivelam frumos. Dupa ce ciocolata si jeleul s-au mai racit, bagam tortul la frigider pentru cateva ore.
Batem smantana dulce cu zaharul pudra pana se intareste. Adaugam crema de branza si amestecam. Daca doresti poti sa renunti la zaharul pudra de tot. Toarna amestecul peste stratul de ciocolata topita. Decoreaza tortul dupa propriul plac.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post