Daca vrei sa pregatesti o prajitura delicioasa cu care sa-ti surprinzi toti musafirii, atunci incearca aceasta reteta. Vei obtine un desert delicat, cu un aspect placut si un gust delicios…
Ingrediente:
- 200 gr faina de grau, 130 gr unt
- 3 galbenusuri, jumatate lingurita praf de copt
- 80 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
- Un varf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 400 gr smantana, 200 gr iaurt
- 30 gr amidon de porumb, 130 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilat, un praf de sare
- 3 albusuri, fructe (la alegere)
Mod de preparare:
Galbenusurile trebuie sa fie reci, la fel si untul. Taiem untul rece in cubulete.
Cernem faina de grau amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Adaugam zahar vanilat, zahar pudra si unt. Amestecam ingredientele cu mainile pentru a obtine un aluat sfaramicios. Facem acest lucru repede, pentru ca untul sa nu se topeasca.
In mijlocul aluatului facem o gaura. Punem galbenusurile in gaura formata si framantam rapid aluatul. Il punem apoi intr-o punga si-l dam la frigider.
Pregatim acum umplutura. Toate ingredientele trebuie sa fie reci. Amestecam smantana cu iaurtul. Adaugam amidonul si zaharul vanilat si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
Batem albusurile cu sare timp de 1 minut, apoi adaugam zahar si amestecam pana obtinem o bezea tare, ferma. Introducem albusurile batute in amestecul de smantana si iaurt. Amestecam bine.
Taiem fructele in bucati (putem folosi piersici, ananas, fructe de padure).
Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem pe ea cea mai mare parte a aluatului. Nivelam bine aluatul. Intindem deasupra bucatile de fructe si turnam umplutura peste ele.
Rupem aluatul ramas, bucata cu bucata si-l punem peste crema. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem prajitura timp de aproximativ 40 de minute.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Inainte de servire, putem presara deasupra zahar pudra.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post