La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu blat moale, pufos și cremă de ness – Prăjitură fină și delicată, glazurată

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 80 ml ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g faina, un plic praf de copt (10 g)

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • 2 lingurite ness
  • 200 g biscuiti

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Pentru sirop:

  • o cescuta apa
  • o cescuta zahar
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Prepararea blatului: Albusuri se mixeaza spuma cu zaharul, se incorporeaza galbenusurile, in fir subtire se toarna uleiul si se mixeaza 2-3 minute. Se adauga nuca,laptele si se cerne faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca bine compozitia cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la copt aproximativ 20-25 de minute la 180˚C si dupa ce blatul este copt se lasa la racit in tava. Se poate adauga si cacao in blat daca doriti.

Prepararea cremei: Se bat cu un tel galbenusurile cu zaharul ca la omleta si se aseaza vasul la bain marie. Se fierbe crema amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga nessul si untul, se mixeaza bine pana crema devine spumoasa si fina, apoi se lasa la racit. Se pot adauga si fructe confiate in crema daca doriti.

Prepararea glazurii: Frisca se pune la fiert pana ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se aduga ciocolata rupta bucatele si untul.
Se mixeaza pana se topesc si se omogenizeaza bine toate ingredientele. Glazura calduta se toarna peste blatul de prajitura.

Prepararea siropului: Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga un sirop gros. Se lasa la racit si se adauga romul. Se introduce fiecare biscuite pentru cateva secunde in sirop si se aseaza peste crema glazura de ciocolata.

Peste biscuiti se intinde in strat gros crema de ness si se niveleaza. Se decoreaza cu glazura de ciocolata dupa imaginatia fiecaruia. Prajitura se da la rece 2-3 ore inainte de a fi servita.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate