Zilele trecute am pregatit o prajitura delicioasa cu lamaie si crema de branza. Sotul meu a fost foarte incantat de gustul racoritor al acestui desert. I-am promis ca-l voi face mai des…
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 2 albusuri
- Un praf de sare, 3/4 cana zahar
- 3/4 cana faina de grau
- 1 1/2 lingura cacao, 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru sirop:
- 100 ml apa fiarta
- 1 lingura zahar
- Cateva picaturi esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema de lamaie:
- 3/4 cana zahar, 2 lingurite zahar vanilat
- 100 gr unt, coaja rasa de la 4 lamai, 100 ml apa
- 100 ml lapte, 2 galbenusuri
- 3 linguri faina de cartofi
Ingrediente pentru crema de branza:
- 500 ml smantana dulce pentru frisca
- 300 gr crema de branza, 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura gelatina, 1/3 cana apa fierbinte
Ingrediente pentru topping:
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt, 2 linguri lapte
In plus:
- 200 gr biscuiti obisnuiti
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga zaharul si continua sa amesteci pana cand se dizolva. Adauga apoi galbenusurile, unul cate unul. Amesteca bine dupa fiecare galbenus adaugat.
La final, adauga faina de grau amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amesteca usor cu o lingura de lemn si toarna aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (25 x 36 cm) tapetata cu hartie de copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coace aluatul timp de aproximativ 25 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua, pe orizontala.
Toarna 100 ml apa intr-o cratita. Adauga zaharul, zaharul vanilat si untul. Pune cratita pe aragaz, la foc mic. Amesteca usor.
Spala lamaile, lasa-le sa se usuce apoi da coaja printr-o razatoare cu ochiuri fine. Adauga in 100 ml lapte galbenusurile de ou, faina de cartofi si coaja de lamaie. Toarna amestecul in siropul din cratita si lasa-l sa fiarba.
Dizolva gelatina in apa fierbinte. Bate smantana dulce cu zaharul pudra pana obtii o frisca ferma. Adauga apoi crema de branza si gelatina calduta.
Pentru a prepara siropul, adauga in apa fiarta cateva picaturi de esenta de vanilie si o lingura de zahar. Amesteca bine pentru a dizolva zaharul.
Inmoaie primul blat cu jumatate din siropul obtinut. Toarna deasupra crema de lamaie fierbinte.
Intinde apoi un strat de biscuiti peste crema de lamaie. Acopera biscuitii cu crema de branza.
Deasupra pune cel de-al doilea blat. Insiropeaza blatul cu siropul ramas.
Rupe ciocolata neagra si pune-o intr-un vas. Adauga untul si laptele. Pune vasul pe aragaz, la foc mic si lasa ciocolata sa se topeasca. Toarna glazura de ciocolata peste cel de-al doilea blat.
Presara deasupra fulgi de cocos rumeniti usor intr-o tigaie uscata. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore.
Savurati cu drag! Pofta buna!
Discussion about this post