Am gasit aceasta reteta simpla de cheesecake in cartea de bucate a mamei. Am incercat-o imediat. Desi au durat doar cateva minute sa pregatesc acest desert, rezultatul a fost uimitor. Am obtinut un cheesecake cremos si delicios de care s-a bucurat intreaga familie…
Ingrediente pentru aluat:
- 600 gr faina de grau
- 250 gr zahar pudra
- 250 gr unt, 2 oua
- 1 pliculet praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 750 gr crema de branza, 600 ml lapte
- 2 oua, 4 galbenusuri
- 200 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat
- Sucul stors de la jumatate de lamaie, 350 ml ulei
- 2 plicuri budinca de vanilie
Ingrediente pentru bezea:
- 4 albusuri
- 150 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Cernem faina de grau cu praful de copt intr-un bol incapator. Adaugam sarea, zaharul pudra, ouale si untul. Framantam un aluat semi-moale. Il lasam deoparte pentru 15 minute.
Intre timp, pregatim ingredientele pentru umplutura si bezea.
Dupa 15 minute, intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, putin mai mare decat tava (35 x 37 cm), deoarece trebuie sa acopere si marginile tavii. Transferam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem 4 galbenusuri si 2 oua cu 200 gr zahar. Adaugam apoi zaharul vanilat, uleiul, crema de branza, praful de budinca, laptele si sucul stors de la jumatate de lamaie.
Turnam umplutura peste aluatul din tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ jumatate de ora.
Batem albusurile cu zaharul pudra pana obtinem o bezea ferma.
Dupa 30 de minute, scoatem tava din cuptor si turnam bezeaua peste umplutura de branza. Bagam din nou tava in cuptor pentru inca 10 minute.
Dupa ce s-a copt cheesecake-ul il lasam sa se raceasca complet. Acest cheesecake arata minunat si are un gust delicios.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post