Bhatura sunt niște lipii – pâinici , indiene , foarte gustoase , ca de altfel toată mâncarea indiana ! Iată rețeta!
Ingrediente:
- 200 g făină albă
- 1 lingură iaurt
- 1 lingură ulei de măsline
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță chimion măcinat
- 80 ml apă călduță
- Ulei pentru prăjit
Preparare:
Cerneți făina într-un vas și adăugați sarea, chimionul și drojdia uscată. Amestecați.
Adăugați apa, iaurtul și uleiul și frământați bine pentru 15-20 de minute. Lăsați la dospit cca jumatate de ora.
Apoi frământați bine din nou si împărțiți aluatul in 8 biluțe pe care le întindeți cu sucitorul. Lăsați sa stea 5 minute pe blatul de lucru, timp in care puneți o tigaie cu ulei la incins.
Când uleiul e incins, puneti câte una la prajit iar cu o lingură luați ulei din tigaie si turnați deasupra lipie , avand grijă sa nu se ardă.
Culoarea trebuie să fie alb-auriu…
Vă dorim poftă bună!
Discussion about this post