Ciupercile la borcan, usor sarate, sunt pur si simplu delicioase! Pentru aceasta reteta iti recomand sa folosesti ciuperci mai mici, deoarece vor arata mai bine in farfurie. Daca totusi, ai cumparat ciuperci mari, trebuie sa le dai pe verticala in 2-3 parti. Incearca reteta noastra simpla si usoara. Nu ai cum sa dai gres!
Ingrediente necesare:
- Ciuperci Champignon
- O legatura de marar, cateva frunze de coacaz
- Cateva frunze de cires, 2 catei de usturoi tocati fin
- O radacina de hrean taiata marunt, 10-15 boabe de piper negru
- Apa, sare
Mod de preparare:
Pentru inceput va trebui sa punem pe fundul unui borcan un strat de marar. Deasupra adaugam un strat de ciuperci. Peste ciuperci punem iarasi un strat de marar, frunze de coacaz, frunze de cires, usturoi tocat fin, radacina de hrean si boabe de piper negru.
Adaugam un nou strat de ciuperci si repetam procedura pana umplem borcanul. La final turnam in borcan apa sarata (3 linguri de sare sa un litru de apa fiarta). Infiletam capacul si punem borcanul la frigider pentru 2-3 zile.
Inainte de servire, ciupercile la borcan se asaza pe farufrie cu cateva inele de ceapa stropite cu ulei de floarea soarelui. Cu aceasta reteta simpla vei reusi sa surprinzi chiar si cei mai mofturosi oaspeti.
Daca nu ai pus pana acum ciuperci Champignon la borcan, este timpul sa o faci. Iti recomand sa imparti aceasta reteta si cu prietenii tai, pentru a se bucura si ei de gustul delicios al ciupercilor usor sarate.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post