Daca esti in cautarea unei retete simple pentru un aperitiv gustos, ai ajuns unde trebuie. Vinetele umplute cu cascaval, usturoi si maioneza sunt delicioase. Incearca-le si bucura-te de gustul lor minunat…
Ingrediente:
- 2 vinete, 3 rosii
- 100 gr cascaval, 2 catei de usturoi
- 100 gr maioneza
- Sare, piper negru macinat si ierburi (la alegere)
Cum se prepara vinetele umplute cu cascaval, usturoi si maioneza?
Spala vinetele si tai-le in felii. Pune sare peste ele. Lasa-le deoparte pentru 40 de minute, apoi usuca-le cu un prosop de hartie.
Poti sari peste pasul cu sarea, daca ai un soi bun de vinete. In cazul in care cumperi vinetele de la piata, ar fi bine sa adaugi sare pentru a nu avea un gust amar.
Decojeste cateii de usturoi si da-i printr-o razatoare fina. Da si cascavalul prin razatoare. Spala rosiile si taie-le in felii. Spala ierburile si toaca-le marunt. Amesteca cascavalul, usturoiul, ierburile, piperul negru macinat si maioneza intr-un bol.
Toarna putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Cand uleiul se incinge, prajeste vinetele pe ambele parti, pana se rumenesc. Dupa ce vinetele s-au rumenit, scoate-le pe prosoape de hartie si lasa-le sa se raceasca.
Pune sosul de maioneza pe feliile de vinete, deasupra adauga cate o felie de rosie. Repeta procedura, facand cat mai multe straturi. Pune aceste sandvisuri de vinete pe o farfurie si serveste-le impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Daca ti-a placut acest aperitiv, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa deguste aceste vinete umplute cu cascaval, usturoi si maioneza.
Discussion about this post