La Cafea
vineri, iunie 13, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Cel mai bun aperitiv, pe cuvânt – Vinete umplute cu cașcaval, maioneză și usturoi – Rețetă fără egal

Daca esti in cautarea unei retete simple pentru un aperitiv gustos, ai ajuns unde trebuie. Vinetele umplute cu cascaval, usturoi si maioneza sunt delicioase. Incearca-le si bucura-te de gustul lor minunat…

Ingrediente:

  • 2 vinete, 3 rosii
  • 100 gr cascaval, 2 catei de usturoi
  • 100 gr maioneza
  • Sare, piper negru macinat si ierburi (la alegere)

Cum se prepara vinetele umplute cu cascaval, usturoi si maioneza?

Spala vinetele si tai-le in felii. Pune sare peste ele. Lasa-le deoparte pentru 40 de minute, apoi usuca-le cu un prosop de hartie.

Poti sari peste pasul cu sarea, daca ai un soi bun de vinete. In cazul in care cumperi vinetele de la piata, ar fi bine sa adaugi sare pentru a nu avea un gust amar.

Decojeste cateii de usturoi si da-i printr-o razatoare fina. Da si cascavalul prin razatoare. Spala rosiile si taie-le in felii. Spala ierburile si toaca-le marunt. Amesteca cascavalul, usturoiul, ierburile, piperul negru macinat si maioneza intr-un bol.

Toarna putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Cand uleiul se incinge, prajeste vinetele pe ambele parti, pana se rumenesc. Dupa ce vinetele s-au rumenit, scoate-le pe prosoape de hartie si lasa-le sa se raceasca.

Pune sosul de maioneza pe feliile de vinete, deasupra adauga cate o felie de rosie. Repeta procedura, facand cat mai multe straturi. Pune aceste sandvisuri de vinete pe o farfurie si serveste-le impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!

Daca ti-a placut acest aperitiv, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa deguste aceste vinete umplute cu cascaval, usturoi si maioneza.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate