O să-ți placă mult, sunt cu adevărat gustoși, merită din plin – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Ardeiul gras la borcan este foarte gustos și poate fi mâncat cu o mulțime de mâncăruri delicioase. Cămara mea este plină de borcane cu ardei gras murat. Folosesc o rețetă simplă și rapidă. O găsești in rândurile de mai jos…
Ingrediente necesare:
- 2 l apă
- 1.5 linguri zahăr
- 1.5-2 linguri sare
- 2-3 boabe de piper negru
- 2-3 foi de dafin,
- 50 ml oțet
- 1 kg ardei gras
Mod de preparare:
Pentru această rețetă iți recomand să folosești ardei gras galben. Este cel mai gustos, din punctul meu de vedere. Clătește ardeii sub un jet de apă rece și scoate-le cotorul cu semințe.
Transferă ardeii curățați într-o cratiță adâncă. Acoperă-i cu apă clocotită. În 15 minute se vor înmuia.
Între timp, sterilizează borcanele în care vei pune ardeii. Umple-i cu ardeii grași moi. Vor încăpea mai mulți în borcane, dacă-i vei pune unii in alții.
Pregătește marinada pentru ardei. Pune apa la fiert, într-o cratiță. Adaugă boabe de piper negru, frunze de dafin, sare și zahăr. Fierbe amestecul timp de câteva minute.
Toarnă marinada fierbinte in borcane. La final, adaugă oțetul și închide borcanele cu capace. Întoarce borcanele cu gura in jos (verifică să nu existe scurgeri), acoperă-le cu o pătură sau un prosop gros și lasă-le să se răcească.
După ce s-au răcit complet, depozitează-le într-un loc întunecat și răcoros, de preferat în pivniță sau în cămară. Acești ardei grași la borcan pot fi, de asemenea, umpluți cu carne tocata și orez. Încearcă-i și bucura-te de rezultat.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Discussion about this post