Prajitura cu visine, crema de budinca si blat de biscuiti este extrem de gustoasa. Daca nu le oferi acest desert copiilor, iti recomand sa inmoi biscuitii in coniac. Prajitura va avea un gust mult mai bun…
Ingrediente:
- 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare, 2 oua, 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 gr smantana, 170 gr faina de grau
- Jumatate pliculet praf de copt, 40 gr ciocolata rasa
- 1 pahar de visine
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 400 ml smantana lichida pentru frisca
- 2 plicuri intaritor de frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente pentru glazura:
- 50 ml smantana lichida
- 100 gr ciocolata neagra
In plus:
- 150 gr biscuitii cu unt
- Coniac
Mod de preparare:
Pune visinele din compot intr-o sita si scurge-le bine. Bate ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adauga treptat uleiul, smantana, faina de grau si praful de copt. Amesteca bine. La final, adauga ciocolata maruntita.
Taepteaza o tava deptunghiulara (22 x 30 cm) cu hartie de copt. Toarna aluatul pregatit anterior in tava si pune visinele peste el. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si coace aluatul timp de aproximativ 40 de minute.
Lasa blatul sa se raceasca, scoate-l din tava si indeprateaza hartia de copt. Asaza blatul pe un platou intins.
Bate apoi 400 ml smantana lichida cu zaharul vanilat si intaritorul pana obtii o frisca rigida. Intinde frisca peste blatul rece. Inmoaie biscuitii cu unt in coniac si pune-i peste crema.
Incalzeste 50 ml smantana lichida (nu o lasa sa fiarba). Rupe ciocolata in bucatele si adaug-o in smantana calda. Amesteca pana se topeste. Intinde apoi glazura obtinuta peste stratul de biscuiti. Pune prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.
Ar fi bine sa lasi prajitura la frigider o noapte intreaga inainte de a o servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post