Aceasta este una dintre cele mai simple si mai reusite retete. De fiecare data cand o prepar, obtin o prajitura delicioasa cu un aspect foarte placut. Iti recomand sa incerci si tu aceasta reteta simpla…
Ingrediente:
- 100 gr chefir, 4 oua
- 250 gr zahar, 300 gr faina de grau
- 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingura cacao
- 10 gr praf de copt, 1 lingura lapte, un praf de sare
Mod de preparare:
Cerne faina de grau intr-un bol incapator. Adauga sarea si praful de copt. Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma ferma, groasa. Adauga chefirul si uleiul de floarea soarelui. Amesteca bine.
Adauga apoi amestecul de faina si amesteca cu un tel sau o spatula. Imparte aluatul in doua. Intr-o parte adauga cacao si o lingura de lapte.
Unge o tava rotunda cu ulei de floarea soarelui. Toarna cele doua tipuri de aluat, alternativ, in tava.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade si coace prajitura Zebra timp de aproximativ 40 de minute. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul.
Pentru a fi sigura ca prajitura este gata atunci cand o scoti din cuptor, fa testul cu scobitoarea. Introdu o scobitoare in mijlocul aluatului, apoi scoate-o afara. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca prajitura este gata.
Insa, daca pe scobitoare raman urme de aluat, inseamna ca prajitura mai trebuie lasata la cuptor.
Aceasta prajitura este destul de inalta, asa ca daca doresti o poti taia in 2 pe orizontala pentru a o umple cu crema dorita. De asemenea, o poti decora cu glazura de ciocolata.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post