La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă tip Zebră – Rețetă simplă și gustoasă, foarte gustoasă

Aceasta este una dintre cele mai simple si mai reusite retete. De fiecare data cand o prepar, obtin o prajitura delicioasa cu un aspect foarte placut. Iti recomand sa incerci si tu aceasta reteta simpla…

Ingrediente:

  • 100 gr chefir, 4 oua
  • 250 gr zahar, 300 gr faina de grau
  • 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingura cacao
  • 10 gr praf de copt, 1 lingura lapte, un praf de sare

Mod de preparare:

Cerne faina de grau intr-un bol incapator. Adauga sarea si praful de copt. Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma ferma, groasa. Adauga chefirul si uleiul de floarea soarelui. Amesteca bine.

Adauga apoi amestecul de faina si amesteca cu un tel sau o spatula. Imparte aluatul in doua. Intr-o parte adauga cacao si o lingura de lapte.

Unge o tava rotunda cu ulei de floarea soarelui. Toarna cele doua tipuri de aluat, alternativ, in tava.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade si coace prajitura Zebra timp de aproximativ 40 de minute. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul.

Pentru a fi sigura ca prajitura este gata atunci cand o scoti din cuptor, fa testul cu scobitoarea. Introdu o scobitoare in mijlocul aluatului, apoi scoate-o afara. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca prajitura este gata.

Insa, daca pe scobitoare raman urme de aluat, inseamna ca prajitura mai trebuie lasata la cuptor.

Aceasta prajitura este destul de inalta, asa ca daca doresti o poti taia in 2 pe orizontala pentru a o umple cu crema dorita. De asemenea, o poti decora cu glazura de ciocolata.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate