Aceasta prajitura cu blat de biscuiti, crema de budinca si frisca este pe placul tuturor. Nu necesita coacere, iar timpul de pregatire este foarte scurt. Trebuie doar sa ai rabdare, pentru a lasa prajitura la frigider cateva ore inainte de a servi…
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 500 ml lapte, 130 gr unt
- 1 plic budinca de vanilie, 1 lingura faina de cartofi
- 1 lingura faina de grau, 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
Ingrediente pentru frisca:
- 400 ml smantana dulce pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 intaritor de frisca
In plus:
- 400 gr biscuiti simpli
- 400 gr lapte condensat caramelizat
- 50 gr ciocolata rasa
Mod de preparare:
Pune la fiert, intr-o cratita, 250 ml lapte cu 2 linguri de zahar si 130 gr unt. Laptele ramas, amesteca-l cu praful de budinca, zaharul vanilat, faina de grau si faina de cartofi. Adauga apoi amestecul de budinca in laptele clocotit.
Amesteca puternic astfel incat sa nu se formeze cocolose. Fierbe budinca la foc mic pana se ingroasa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune primul strat de biscuiti. Intinde deasupra laptele condensat caramelizat. Acopera cu un nou strat de biscuiti. Cat inca budinca este calda, toarn-o peste cel de-al doilea strat de biscuiti. Acopera cu ultimul strat de biscuiti.
Folosind mixerul, bate smantana dulce cu zaharul pudra si intaritorul pentru frisca pana obtii o frisca ferma. Intinde frisca peste ultimul strat de biscuiti. Deasupra presara ciocolata rasa.
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore. Ar fi de preferat sa lasi prajitura la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post