Desertul meu preferat este tortul cu visine si frisca. Imi place sa-l mananc, in special pe timpul verii, pentru ca este foarte racoritor. Acest tort are un gust delicios si este usor de preparat…
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua, 100 gr zahar
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 300 gr faina de grau
Ingrediente pentru umplutura de visine:
- 1 kg visine
- 1 plic praf de budinca
- 2 linguri amidon de cartofi
- 200 ml visinata, Miere de albine (dupa gust)
Ingrediente pentru frisca:
- 400 ml smantana dulce pentru frisca
- 2 linguri zahar
- 1 pliculet intaritor de frisca
Mod de preparare:
Pentru inceput vom prepara aluatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul si adaugam apoi uleiul.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in bolul cu galbenusuri.
Batem albusurile spuma si le adaugam, la final, in aluat. Amestecam bine.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort rotunda (diametru 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 25-30 de minute la o temperatura de 200 grade.
Intre timp pregatim umplutura de visine. Punem 700 gr visine intr-un vas si turnam 300 ml apa. Punem vasul pe foc. Pastram 300 gr visine pentru decor. Amestecam 200 ml visinata cu praful de budinca si amidonul de cartofi. Adaugam budinca in vasul cu visine. Amestecam pana se ingroasa budinca. Apoi indulcim cu miere de albine, dupa gust.
Lasam budinca sa se raceasca usor. Dupa ce s-a mai racit, o pasam cu un mixer vertical. Taiem blatul copt in doua, pe orizontala. Insiropam jumatate de blat cu putina visinata sau suc de fructe si turnam crema de visine deasupra. O intindem uniform.
Acoperim cu cel de-al doilea blat. Il insiropam si pe acesta cu visinata sau suc de fructe.
La final, batem smantana lichida cu zaharul si intaritorul pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca peste cel de-al doilea blat. In mijloc punem visinele ramase. Lasam tortul la frigider pentru cateva ore, dupa care il putem servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post