La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu piersici din compot – Rețetă simplă, ușoară, super delicioasă

De curand am pregatit un cheesecake cu piersici. Copiii mei au fost fascinati de gustul delicios al acestui desert, asa ca am promis sa-l prepar in fiecare saptamana. Reteta este simpla, deci merita incercata…

Ingrediente pentru blat:

  • 300 gr biscuiti integrali macinati
  • 100 gr margarina
  • 50 ml lapte

Ingrediente pentru crema:

  • 400 gr smantana, 400 gr iaurt de piersici
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 30 gr gelatina granule, 100 gr zahar pudra
  • 3 linguri apa, 500 gr piersici

In plus:

  • 250 ml suc de piersici
  • 2 linguri zahar, 1 pliculet jeleu de piersici

Mod de preparare:

Vom incepe prin a tapeta o tava rotunda cu folie alimentara. Amestecam biscuitii macinati cu margarina (la temperatura camerei) si laptele. Punem apoi amestecul obtinut pe fundul tavii si presam usor cu mainile.

Punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam sa se umfle. Batem smantana dulce cu mixerul, apoi adaugam zaharul pudra si smantana si amestecam totul foarte bine. La final adaugam iaurtul de piersici si amestecam din nou.

Dupa ce s-a umflat gelatina, o punem pe foc si o dizolvam. Adaugam 2 linguri din crema pregatita anterior in gelatina, apoi amestecam bine si turnam gelatina in bolul cu crema. Amestecam totul.

Taiem piersicile si le adaugam in crema. Turnam umplutura peste biscuitii din tava. Bagam tava la frigider, iar intre timp pregatim jeleul.

Turnam pliculetul de jeleu intr-un vas. Adaugam zaharul si sucul de piersici. Amestecam bine si punem vasul pe foc. Cand sucul de incalzeste (nu trebuie sa fiarba) il luam de pe foc.

Se toarna peste cheesecake cat este cald, dinspre mijloc spre margine. Bagam din nou tava la frigider pentru 3 ore apoi si decoram cheesecake-ul dupa propriul plac.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate