De curand am pregatit un cheesecake cu piersici. Copiii mei au fost fascinati de gustul delicios al acestui desert, asa ca am promis sa-l prepar in fiecare saptamana. Reteta este simpla, deci merita incercata…
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr biscuiti integrali macinati
- 100 gr margarina
- 50 ml lapte
Ingrediente pentru crema:
- 400 gr smantana, 400 gr iaurt de piersici
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 30 gr gelatina granule, 100 gr zahar pudra
- 3 linguri apa, 500 gr piersici
In plus:
- 250 ml suc de piersici
- 2 linguri zahar, 1 pliculet jeleu de piersici
Mod de preparare:
Vom incepe prin a tapeta o tava rotunda cu folie alimentara. Amestecam biscuitii macinati cu margarina (la temperatura camerei) si laptele. Punem apoi amestecul obtinut pe fundul tavii si presam usor cu mainile.
Punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam sa se umfle. Batem smantana dulce cu mixerul, apoi adaugam zaharul pudra si smantana si amestecam totul foarte bine. La final adaugam iaurtul de piersici si amestecam din nou.
Dupa ce s-a umflat gelatina, o punem pe foc si o dizolvam. Adaugam 2 linguri din crema pregatita anterior in gelatina, apoi amestecam bine si turnam gelatina in bolul cu crema. Amestecam totul.
Taiem piersicile si le adaugam in crema. Turnam umplutura peste biscuitii din tava. Bagam tava la frigider, iar intre timp pregatim jeleul.
Turnam pliculetul de jeleu intr-un vas. Adaugam zaharul si sucul de piersici. Amestecam bine si punem vasul pe foc. Cand sucul de incalzeste (nu trebuie sa fiarba) il luam de pe foc.
Se toarna peste cheesecake cat este cald, dinspre mijloc spre margine. Bagam din nou tava la frigider pentru 3 ore apoi si decoram cheesecake-ul dupa propriul plac.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post