Prajitura cu nuca este atat de gustoasa incat poate fi consumata in orice moment al zilei. Daca iti place sa savurezi o cana de cafea alaturi de un desert delicios, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta. Vei obtine o prajitura gustoasa, ce merge de minune cu o ceasca de cafea…
Ingrediente pentru aluat:
- 6 albusuri, 200 gr nuci macinate
- 200 gr zahar tos
- Un varf de scortisoara macinata
- Un varf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 400 ml lapte, 1 plic budinca de vanilie
- 150 gr unt, 150 gr zahar pudra
- 50 gr nuci macinate (pentru decor)
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un varf de sare. Cand se formeaza o spuma moale, se adauga treptat zaharul si se bate cu mixerul pana se obtine o bezea ferma, tare. La final, se adauga nucile macinate si scortisoara.
Se Imparte acest amestec in doua si se intinde in doua foi de aceeasi dimensiune (29×39 cm). Ambele foi de bezea se pun pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Se baga tavile in cuptor la o temperatura de 180 grade. In aproximativ 15 minute foile de bezea si nuca ar trebui sa fie gata.
Daca nu dispui de un cuptor cu aer cald, trebuie sa coci foile separat. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se intorc cu atentie si se indeparteaza hartia de copt.
Cat timp se racesc foile de bezea cu nuca, se pregateste budinca. Se pune laptele intr-o cratita la fiert si se adauga budinca, amestecand usor pana se ingroasa. Se lasa budinca la racit.
Intre timp, se bate untul cu zaharul pana devine pufos si se adaugam treptat, in budinca. Se taie apoi blaturile de bezea in doua, pentru a obtine 4 foi. Se imparte si crema in 4.
Se pune primul blat intr-o tava plata, se adauga un strat de crema si se acopera cu doilea blat. Se repeta procedura pana se termina cele 4 bucati de blat si cele 4 portii de crema. La final, se presara nuci maruntite deasupra si se baga prajitura la firigder pentru cateva ore. De preferat ar fi sa stea la rece intreaga noapte. A doua zi se poate taia si servi.
Pofta buna!
Discussion about this post