Iti recomand sa incerci prajitura cu gem si nuci intr-o seara calduroasa de vara. Este atat de gustoasa, incat este imposibil sa te saturi cu o singura felie…
Ingrediente pentru blatul de miere:
- 500 gr faina de grau, 200 gr unt
- 2 oua, 2 linguri miere de albine
- 1 lingura condimente pentru turta dulce
- 5 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru blatul de cacao:
- 2 oua, 100 gr zahar
- 100 gr faina de grau, 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita praf de copt, 1 lingura cacao
- 1 lingurita otet
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 500 ml lapte, 2 linguri faina de grau
- 2 linguri faina de cartofi, 1 plic zahar vanilat
- 4 linguri zahar pudra
- 200 gr unt
In plus:
- Jumatate borcan gem de prune
- 50 gr nuci macinate
Mod de preparare:
Cerne faina de grau cu praful de copt. Adauga untul, mierea de albine, ouale, zaharul si condimentele pentru turta dulce. Amesteca bine si framanta aluatul. Imparte aluatul in doua.
Intinde fiecare bucata de aluat intr-o tava dreptunghiulara de 24 x 35 cm tapetata cu hartie de copt. Coace prima bucata de aluat aproximativ 15 minute la o temperatura de 170 grade. Scoate aluatul copt din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Coace apoi a doua bucata de aluat in acelasi mod.
Pregateste acum blatul de cacao. Bate albusurile spuma. Adauga zaharul, galbenusurile, uleiul de floarea soarelui, otetul si faina de grau amestecata cu cacao si praful de copt. Amesteca continuu.
Toarna aluatul de cacao in tava de copt folosita anterior si coace-l aproximativ 20 de minute la o temperatura de 170 grade.
Acum poti pregati crema de budinca. Adauga faina de grau si faina de cartofi in 100 ml lapte. Pune laptele ramas la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba, adauga amestecul de faina. Amesteca constant pana obtii o budinca groasa.
Lasa budinca la racit. Freaca untul cu zaharul pudra. Adauga budinca in unt si amesteca bine pana obtii o crema neteda.
Toarna jumatate din crema de budinca peste unul din cele doua blaturi de miere. Intinde-o frumos. Deasupra pune blatul de cacao. Intinde peste el crema de budinca si niveleaza frumos. Pune deasupra al doilea aluat de miere de albine.
Intinde un strat de gem de prune peste ultimul blat si presara nuca macinata.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post