De multe ori simtim nevoia sa mancam „ceva dulce”. Astazi, iti recomand o reteta pentru prajituri delicioase de mere. Prajitura este revigoranta si usor de preparat…
Ingrediente pentru blat:
- 3 oua, 100 gr zahar
- 100 gr faina de grau, 2 lingurite cacao
- Jumatate lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 500 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilat, 200 gr unt
- 3 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru mousse de mere:
- 3 mere mari
- 200 ml apa, 2 pachete jeleu de lamaie
Ingrediente pentru frisca:
- 400 ml smantana lichida pentru frisca
- 1 plic intaritor pentru frisca, 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura zahar pudra, 1 lingura gelatina
- 100 ml apa
In plus:
- 50 gr fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Pentru inceput ne ocupam de prepararea blatului. Batem albusurile spuma. Fara sa ne oprim, adaugam zaharul si galbenusurile de ou. Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam bine.
Turnam aluatul intr-o tava dreptunghiulara (24 x 32 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 25 de minute la 170 grade.
Acum putem pregati crema de budinca. Turnam 100 ml lapte peste praful de budinca. Laptele ramas il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba, adaugam budinca. Amestecam continuu si gatim budinca timp de 2 minute.
Lual budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca. Frecam untul cu zaharul pudra pana devine pufos. Adaugam budinca rece in unt si amestecam pana obtinem o crema neteda. Turnam crema de budinca peste blatul rece.
Acum pregatim mousse-ul de mere. Decojim merele si le dam pe o razatoare cu ochiuri mari. Punem merele intr-o oala si turnam apa peste ele. Fierbem merele aproximativ 15 minute la foc mic. Adaugam jeleurile de lamaie.
Amestecam bine si dam mousse-ul deoparte pana se raceste. Punem mousse-ul de mere peste crema de budinca. Nivelam frumos.
Acum pregatim frisca. Dizolvam gelatina in apa clocotita. O lasam sa se raceasca. Batem smantana lichida impreuna cu zaharul pudra, intaritorul pentru frisca si zaharul vanilat pana se intareste. Adaugam gelatina racita si amestecam bine.
Turnam gelatina peste mousse-ul de mere. Prajim fulgii de nuca de cocos intr-o tigaie uscata pana cand se rumenesc. Presaram peste stratul de frisca, fulgi de cocos. Punem prajitura la frigider pentru o ora, dupa care o putem taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post