Astazi iti recomand sa incerci tortul cu ciocolata pregatita dupa o reteta simpla. Vei obtine un desert delicios pe care vei dori sa-l consumi cat mai des. Reteta o gasesti in randurile de mai jos…
Ingrediente pentru blat:
- 480 gr faina de grau, 300 gr zahar
- 1 lingura bicarbonat de sodiu, 1 lingura praf de copt
- 80 gr cacao, 180 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingura zahar vanilat, 2 lingurite otet din vin
- 500 ml apa
Ingrediente pentru crema:
- 1 litru lapte de nuca de cocos
- 75 gr gris, 75 gr migdale
- 1 lingura amidon de porumb, 2 lingurite cacao
Ingrediente pentru glazura:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 10 gr gelatina
Mod de preparare:
Combina intr-un bol incapator toate ingredientele uscate pentru aluat (faina, zahar, bicarbonat de sodiu, praf de copt, cacao si zahar vanilat).
Separat dilueaza uleiul si otetul din vin in apa. Amesteca apoi ingredientele uscate cu cele lichide. Toarna aluatul intr-o tava de copt rotunda.
Coace blatul timp de aproximativ 40 de minute la o temperatura de 180 grade. Fa testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt. Dupa ce blatul s-a racit complet, taie-l in 3 pe orizontala.
Pentru a prepara crema, macina migdalele.
Pune apoi faina de migdale obtinuta intr-o cratita si toarna 300 ml apa. Lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute. Strecoara apoi laptele de migdale rezultat (il vei folosi la prepararea glazurei).
Intr-o cratita mica, toarna laptele de nuca de cocos, adauga firimiturile de migdale, cacao, amidon si gris.Pune totul la foc si lasa sa fiarba, amestecand crema in mod constant. Lasa crema sa se raceasca.
Pune primul blat intr-o tava, intinde deasupra 1/3 din crema si acopera cu cel de-al doilea blat.
Adauga apoi jumatate din crema ramasa, intinde-o uniform, iar deasupra pune cel de-al treilea blat. Peste ultimul blat intinde crema ramasa. Pune tortul la frigider pentru cel putin 2 ore.
Acum poti pregati glazura.
Toarna laptele de migdale scurs anterior intr-o cratita. Adauga ciocolata rupta in bucati si gelatina instant. Gateste amestecul la bain-marie. Amesteca pana cand ciocolata se topeste.
Toarna glazura peste tort.
Pune din nou tortul la frigider pentru o ora, dupa care il poti taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post