La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu brânză dulce, nucă, mere și mac – Prăjitură fragedă și cremoasă, absolut delicioasă

Prajitura cu branza de vaci, nuca, mere si mac are un gust minunat. Acest desert suculent poate fi pregatit de oricine, deoarece se face destul de usor. Chiar daca la prima vedere pare o prajitura complicata, nu este deloc asa…

Ingrediente pentru blat:

  • 500 gr faina, 1 ou
  • 2 lingurite ulei, putin otet sau zeama de lamaie
  • Apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 200 gr seminte de mac
  • 50 gr zahar, 100 ml lapte
  • 1 pliculet zahar vanilat

Ingrediente pentru umplutura de branza:

  • 400 gr branza de vaci
  • Stafide, 1 ou
  • 100 gr smantana, 1 lingura zahar

Ingrediente pentru umplutura de nuci:

  • 200 gr nuci macinate, 50 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 ml lapte, putina scortisoara

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 500 gr mere, 30 gr zahar
  • Coaja rasa de la o lamaie, scortisoara

In plus:

  • Miere de albine pentru decor
  • Unt pentru ungerea tavii
  • Smantana dulce

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de aluat. Turnam faina de grau intr-un bol adanc. Adaugam un praf de sare. Stingem bircabonatul de sodiu cu putin otet sau suc de lamaie. Spargem oul si-l punem in bolul cu faina. Turnam treptat uleiul si framantam aluatul. Adaugam apa calduta treptat.

Framantam pana obtinem un aluat neted si-l lasam sa se odihneasca timp de jumatate de ora. Dupa ce aluatul a crescut il taiem in 8 parti egale.

Incalzim laptele si-l turnam peste semintele de mac. Adaugam zahar si zahar vanilat. Amestecam bine.

Pentru a prepara cea de-a doua umplutura, maruntim branza cu o furculita, adaugam oul, smantana si zaharul. Lasam putin stafidele la inmuiat apoi le adaugam in umplutura de branza.

Pentru a prepara umplutura de nuci, fierbem laptele si adaugam in el nucile, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Amestecam bine.

Decojim merele si le dam printr-o razatoare. Presaram zahar peste ele. Fierbem putin merele rase si adaugam peste ele scortisoara si coaja de lamaie. Amestecam bine.

Transferam cele 8 bucati de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina si le intindem. Impartim fiecare umplutura in doua.

Punem o bucata de aluat pe fundul unei tavi unse cu unt. Intindem umplutura de seminte de mac deasupra si o acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat. Intindem umplutura de branza de vaci si o acoperim cu o alta bucata de aluat.

Continuam in acelasi mod cu umplutura de nuca si mere, apoi repetam fiecare procedura. La final, turnam smantana dulce deasupra. Introducem prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade si o coacem timp de aproximativ o ora.

Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se raceasca, apoi turnam miere deasupra.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate