La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură cu cremă de banane – Tort de casă rapid și delicios, cu cremă fină de banane

Totul cu crema de banane este foarte gustos. L-am pregatit prima oara acum 2 ani de zile. Am primit reteta de la soacra mea. Este foarte simpla si usoara. Poti face acest tort si in zilele de post, deoarece nu contine oua si lactate…

Ingrediente pentru blat:

  • 150 gr zahar, 300 ml compot (la alegere)
  • 90 ml ulei de floarea soarelui, 350-380 gr faina de grau
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 lingurite otet 9%
  • Putina sare

Ingrediente pentru crema:

  • 3 banane coapte, 100 gr zahar
  • 50 ml suc de portocale, 150 gr ciocolata neagra de post
  • Bombonele decorative

Mod de preparare:

Pentru inceput vom pregati aluatul. Turnam compotul si uleiul peste zahar si amestecam pana se dizolva. Adaugam apoi faina de grau. Amestecam pana obtinem un aluat neted. La final, adauga bircabonatul de sodiu, otetul si sarea. Amestecam din nou.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce aluatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Curatam bananele, le taiem si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul si sucul de portocale si amestecam totul cu un blender. Punem apoi amestecul pe foc, si-l lasam sa fiarba. Amestecam constant.

Reducem focul si mai lasam crema la fiert inca 2-3 minute. O luam apoi de pe aragaz si o lasam sa se raceasca usor. Rupem ciocolata neagra in bucatele si o adaugam in crema. Acoperim crema cu folie de plastic si o lasam sa se raceasca complet.

Taiem partea superioara a blatului si o faramitam. Taiem apoi blatul in doua. Ungem primul blat cu jumatate din crema de banane. Acoperim apoi cu cel de-al doilea blat. Invelim intregul tort in crema, iar pe partile laterale presaram aluat faramitat.

Decoram tortul cu bombonele decorative, apoi il punem la frigider pentru 2-3 ore.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate