Totul cu crema de banane este foarte gustos. L-am pregatit prima oara acum 2 ani de zile. Am primit reteta de la soacra mea. Este foarte simpla si usoara. Poti face acest tort si in zilele de post, deoarece nu contine oua si lactate…
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr zahar, 300 ml compot (la alegere)
- 90 ml ulei de floarea soarelui, 350-380 gr faina de grau
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 lingurite otet 9%
- Putina sare
Ingrediente pentru crema:
- 3 banane coapte, 100 gr zahar
- 50 ml suc de portocale, 150 gr ciocolata neagra de post
- Bombonele decorative
Mod de preparare:
Pentru inceput vom pregati aluatul. Turnam compotul si uleiul peste zahar si amestecam pana se dizolva. Adaugam apoi faina de grau. Amestecam pana obtinem un aluat neted. La final, adauga bircabonatul de sodiu, otetul si sarea. Amestecam din nou.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava rotunda (22 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa ce aluatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.
Curatam bananele, le taiem si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul si sucul de portocale si amestecam totul cu un blender. Punem apoi amestecul pe foc, si-l lasam sa fiarba. Amestecam constant.
Reducem focul si mai lasam crema la fiert inca 2-3 minute. O luam apoi de pe aragaz si o lasam sa se raceasca usor. Rupem ciocolata neagra in bucatele si o adaugam in crema. Acoperim crema cu folie de plastic si o lasam sa se raceasca complet.
Taiem partea superioara a blatului si o faramitam. Taiem apoi blatul in doua. Ungem primul blat cu jumatate din crema de banane. Acoperim apoi cu cel de-al doilea blat. Invelim intregul tort in crema, iar pe partile laterale presaram aluat faramitat.
Decoram tortul cu bombonele decorative, apoi il punem la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post