Iată cum poți păstra mărarul proaspăt o iarnă întreagă – Cum se procedează
Vrei să te bucuri de gustul delicios al mărarului proaspăt întreaga iarnă? Încearcă această rețetă simplă și ușoară! Eu o folosesc de ani de zile. Am primit-o in urmă cu mult timp de la bunica mea…
Ingrediente necesare (pentru 2 borcane de 750 ml):
- 10 legături mari de mărar verde
- Aproximativ 500 gr de sare
Mod de preparare:
Spală mărarul și lasă-l să se usuce. Taie-i apoi cozile groase. Pune mărarul pe un tocător și toacă-l fin.
Pune un strat de sare pe fundul unui borcan. Adaugă deasupra un strat de mărar verde. Acoperă-l apoi cu sare și adaugă un nou strat de mărar.
Procedează în acest fel până umpli tot borcanul. Este foarte important ca primul și ultimul strat din borcan să fie de sare. Umple și celălalt borcan cu mărar și sare.
Poți păstra borcanele cu mărar și sare in frigider chiar și un an de zile. Folosește mărarul pentru supe și sosuri. Mărarul este sărat, așa că ar fi bine să adaugi sare în mâncare după ce adaugi mărarul.
De asemenea, te poți bucura de gustul delicios al mărarului și in timpul iernii dacă îl usuci așa cum trebuie. Iată ce trebuie să faci!
Ai nevoie de:
- Câteva legături de mărar
- Săculețe de pânză
Ce trebuie sa faci?
Alege mărarul ca și cum urmează sa-l pui în mâncare. Întinde-l apoi pe o hârtie și lasă-l la uscat, dar nu-l pune direct la soare.
Pune mărarul în săculețe de pânză. Depozitează săculețele cu mărar în cămară. Înainte de a pune mărarul in mâncare, spală-l.
Discussion about this post