Compotul de pere este foarte gustos, de aceea, multe gospodine il pregatesc in fiecare an. Anul trecut am facut si eu cateva borcane, insa nu au fost de ajuns. S-au consumat imediat. Reteta pe care am folosit-o, o gasesti mai jos…
Ingrediente:
- Pere tari
- Apa
- Zahar
- Acid citric
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim infuzia. La un litru de apa, adaugam 400 gr zahar. O fierbem, apoi o lasam sa se racesca.
Putem sa decojim perele, insa eu nu cred ca este necesar. Asa ca prefer sa le spal bine si sa le tai in 4. Scoatem cotorul perelor.
Intr-un bol cu apa rece adaugam o lingura de acid citric. Adaugam si perele in bolul cu apa rece.
Punem apoi perele in borcane. Le inghesuim bine. Turnam deasupra infuzia rece, pregatita la inceput. Infiletam bine capacele si pasteurizam borcanele.
Punem pe fundul unei oale cateva carpe de bucatarie. Adaugam apoi borcanele cu compot de pere si turnam apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea acestora.
Punem oala pe aragaz, la foc mic. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasam borcanele in oala aproximativ 20 de minute. Scoatem apoi borcanele si le punem cu gura in jos pe un prosop de bucatarie.
Lasam borcanele cu compot sa se raceasca. Abia dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecos si rece, de preferat in pivnita sau camara.
Pofta buna si spor la gatit!
Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta cu prietenii tai, pentru a se bucura si ei de gustul delicios al compotului de pere.
Discussion about this post