Chiftelele din orez si piept de pui sunt preferatele mele. Pregatirea lor dureaza doar cateva minute, deci le fac cu mare drag de fiecare data. Le servesc adesea cu sos dulce-acrisor. Incearca-le si tu! Sigur n-o sa-ti para rau!
Ai nevoie de:
- 1 punguta orez prefiert
- 1 piept de pui, 1 ceapa
- 1 ou, jumatate lingurita ierburi de Provence
- Sare, piper (dupa gust)
- Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
Mod de preparare:
Pune orezul la fiert in apa sarata, pentru aproximativ 10 minute. Lasa-l apoi sa se raceasca.
Taie pieptul de pui in cubulete mici. Decojeste ceapa si toac-o marunt. Pune intr-un bol incapator, ceapa, pieptul de pui si orezul. Adauga oul, ierburile de Provence, sarea si piperul. Framanta bine compozitia pentru chiftele.
Formeaza mici bile din compozitia obtinuta si aplatizeaza-le usor cu mana.
Pune ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Pune tigaia pe aragaz, iar cand incepe sa se incinga, adauga chiftelele. Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc bine.
Procedeaza in acelasi mod pana termini toata compozitia pentru chiftele. Daca doresti, poti pune chiftelele pe un prosop de hartie dupa ce le scoti din tigaie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste chiftelel din orez si piept de pui cu sos dulce-acrisor. Este o combinatie nemaipomenita. Cu siguranta o sa-ti placa!
Deoarece chiftelele acestea se fac foarte rapid, te pot scoate din incurcatura atunci cand ai musafiri neanuntati. Fa repede o portie de chiftele si pune musafirii la masa. Cu siguranta vor fi incantati de aceste chiftele delicioase, usor de preparat.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post