Clatitele cu drojdie, care se aseamana cu gogosile sunt usor de facut. Nu este necesar sa folosesti un litru de ulei pentru a le praji, ca in cazul gogosilor traditionale. In plus, au un gust foarte asemanator. Clatitele ies moi si pufoase.
Ingrediente pentru aproximativ 15 bucati:
- 50 gr drojdie proaspata
- 500 gr faina de grau, 300 ml lapte cald
- 100 gr unt, 2 oua, 50 gr zahar
- 1/2 lingurita sare, 1 lingura vodca
- Ulei de floarea soarelui (pentru prajit), zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Zdrobeste drojdia intr-un bol. Adauga o lingura de zahar si una de faina .Toarna aproximativ 70 ml lapte cald (dar nu fierbinte). Amesteca bine si pune drojdia deoparte, intr-un loc cald pentru aproximativ 15 minute.
Cerne faina de grau printr-o sita. Topeste untul si lasa-l deoparte sa se raceasca (nu trebuie sa se raceasca complet, ci doar sa nu mai fie fierbinte). Pune faina, sarea, zaharul, votca si untul topit intr-un bol incapator.
Adauga ouale, restul de lapte si drojdia. Framanta aluatul cu mana. Acopera vasul in care este aluatul cu o carpa si lasa-l sa creasca, intr-un loc cald, aproximativ 45 de minute, pana cand isi dubleaza volumul.
Toarna ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si lasa-l sa se incalzeasca. Folosind o lingura inmuiata anterior in ulei, toarna aluatul in tigaie si formeaza clatite plate.
Prajeste clatitele cu drojdie la foc mic aproximativ 10 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai prajeste-le inca 5 minute.
Scoate clatitele pe un prosop de hartie pentru ca excesul de ulei sa se absoarba. Presara zahar pudra peste clatite, inainte de servire.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post