Salată de castraveți cu ardei, la borcan, pentru iarnă – Cea mai gustoasă rețetă de sezon
Dacă ai început să-ți umpli cămara cu tot felul de produse pentru iarnă, atunci nu uita să prepari și salata de castraveți și ardei. Are un gust dulce-acrișor și merge de minune cu o mulțime de mâncăruri…
Ingrediente necesare:
- 2 kg castraveți
- 2 ardei roșii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- Jumătate de legătură de mărar
- 100 gr zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml oțet 10%
- Jumătate linguriță piper negru măcinat
- 1 lingura sare
Mod de preparare:
Spală castraveții, curăță-i de coajă și taie-i în felii cât mai subțiri. Taie ceapa solzișori și pune-o in bolul cu castraveți. Adaugă o lingură de sare și amestecă bine. Lasă castraveții deoparte pentru o oră.
Între timp, decojește morcovii și dă-i pe o răzătoare fină. Spală ardeii, taie-i in jumătate și scoate-le semințele. Taie apoi fiecare jumătate de ardei în 3 și apoi in fășii cât mai subțiri. Taie usturoiul in cubulețe mici și toacă mărunt mărarul.
După o oră, scurge apa de la castraveți și adaugă morcovii, ardeiul, usturoiul, oțetul, uleiul, zahărul, piperul negru măcinat și mărarul. Amestecă bine. Lasă salata de castraveți și ardei deoparte pentru minimum 5 ore. De preferat ar fi să o lași toată noaptea.
A doua zi, umple borcanele cu salata de castraveți. Înfiletează bine capacele. Pune pe fundul unei oale un prosop de bucătărie. Adaugă borcanele cu salată in oală. Toarnă apă până aproape de gura borcanelor. Sterilizează borcanele timp de 15 minute.
Scoate borcanele din oală, pune-le cu capacul in jos și lasă-le să se răcească complet. După ce borcanele s-au răcit le poți depozita în cămară.
Spor la gătit!
Discussion about this post