Sunt deosebit de gustoși, trebuie să încercați rețeta – Ardei grași la borcan, pentru iarnă, umpluți cu roșii și usturoi
Ardeii grași, umpluți cu roșii și usturoi sunt foarte gustoși. Îmi pun în fiecare an câteva borcane pentru iarnă. Astfel, mă bucur de aroma lor delicioasă, inclusiv in lunile de iarnă. Îți recomand sa-i incerci si tu!
Ingrediente necesare:
- 3 kg ardei grași
- Câteva căpățâni de usturoi
- 1.5 kg roșii
- 24 boabe de piper negru
- Câteva foi de dafin
- Pătrunjel (după gust)
- Jumătate linguriță sare
Ingrediente necesare pentru marinada:
- 2 litri apa
- 450 gr zahăr
- 3.5 linguri sare
- 300 ml oțet
- 220 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Spălăm ardeii și scoatem sâmburii din ei. Îi clătim bine și pe interior pentru a ne asigura că nu rămân semințele lipite de pereți.
Punem ardeii grași in apă clocotită și-i lăsăm acolo pentru 3 minute. Astfel se vor înmuia și ne va fi mai ușor să-i umplem. Lăsăm ardeii să se răcească.
Spălăm roșiile și le tocăm mărunt. Decojim usturoiul și îl tăiem în cubulețe cât mai mici. Punem roșiile tocate într-un castron. Adăugăm usturoiul și sarea. Amestecăm.
În borcane, punem câteva foi de dafin, câteva crenguțe de pătrunjel și câteva boabe de piper. Punem apoi umplutura de roșii și usturoi in ardei. Punem ardeii in borcane.
Pregătim marinada. Turnăm apă, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui și oțet într-o cratiță. Lăsăm amestecul să fiarbă și-l gătim timp de 20 de minute. Turnăm marinada obținută în borcanele cu ardei.
Sterilizăm borcanele cu ardei timp de jumătate de oră. Înfiletăm bine capacele și învelim borcanele cu o pătură sau un prosop gros. Lăsăm borcanele cu ardei să se răcească complet, apoi le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
Poftă mare!
Discussion about this post