Ingrediente:
- 600 g biscuiți
- 900 ml lapte
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g fulgi de cocos
- 3 linguri amidon
- 20 g zahăr vanilat
- 200 g unt
Ingrediente pentru glazură:
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri pudră de cacao
- 20 g unt
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
1. Într-un vas, adăugăm 100 de grade de zahăr. Turnăm laptele și punem amestecul la încălzit la foc mic. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă îl luăm de pe foc.
2. Într-un bol separat, batem ouăle. Adăugăm 100 de grame de zahăr și amidonul. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Adăugăm o treime din cantitatea de lapte și amestcăm, pe urmă turnăm compozița obținută în vasul cu lapte și fierbem la foc mic. Amestecăm energic până când obținem cremă fină și omogenă.
4. Luam vasul de pe foc și adăugăm fulgii de cocos, untul topit și zahărul vanilat. Amestecăm foarte bine.
5. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm uniform un strat de biscuiți. Pe deasupra, adăugăm un strat de cremă. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele. Punem tortul la frigider pentru 1-2 ore.
6. Pentru glazură, turnăm laptele într-un vas. Adăugăm zahărul, pudra de cacaoș și untul. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm bine până la omogenizare. Punem compoziția la încălzit, la foc mic. Amestecăm până obținem o glazură fină, lucioasă și densă.
7. Decorăm tortul cu glazura obținută, pe urmă îl lăsăm la frigider pentru 60 de minute.
Poftă bună!
Discussion about this post