Ingrediente:
- 1200 g mere
- 250 g făină
- 200 g griș
- 200 g zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- sare
- 1/4 linguriță vanilie
- 100 g unt
- scorțișoară
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pentru început, amestecul cu ajutorul unui tel, toate ingredientele uscate.
2. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele, pe urmă le dăm prin răzătoare. Le așezăm într-un bol și le amestecăm cu scorțișoară, zahăr pudră și suc de lămâie.
3. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm uniform 1/4 din cantitatea de aluat uscat. Pe deasupra, adăugăm unt dat prin răzătoare iar la final adăugăm 1/3 din cantitatea de mere. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
4. La final, adăugăm un strat de unt și coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 60 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post