La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Ardei umpluți fără carne – Rețetă ușoară, rapidă și gustoasă

Doar pentru ca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa… Uite cat de usor e sa prepari niste ardei umpluti de post, dupa o reteta care nu are cum sa dea gres…

Ingrediente: 7-8 buc ardei gras, 500 g ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 1 morcov mare, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 100 ml piure de rosii, sare, piper

Mod de preparare:

1. Pregateste ardeii pentru umplut: Taie “capace” fiecarui ardei si curata de seminte partea inferioara, folosind o lingurita.

2. Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul maruntit.

3. Cand ceapa devine translucida, adauga ciupercile taiate cubulete si amesteca continuu, pana ce ciupercile isi schimba culoarea integral.

4. Adauga peste 2-3 linguri din piureul de rosii si restul ingredientelor: orezul spalat, morcovul dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul.

5. Umple ardeii cu aceasta compozitie obtinuta si asaza-i intr-o tava termorezistenta.

6. Pe langa ei, toarna apa combinata cu restul de sos de rosii, pana la jumatatea inaltimii lor.

7. Da tava cu ardei umpluti de post la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau pana cand ardeii sunt rumeniti.

8. Intoarce-i la jumatatea timpului de coacere si serveste ardeii umpluti de post alaturi de mamaliguta si putin marar presarat deasupra.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate