Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă
- 100 g unt
- 250 ml apă
- 150 g făină
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 200 g zahăr
- 4 linguri făină
- 4 linguri amidon
- 2 gălbenușuri de ou
- 2 g vanilie
- 200 g unt (să fie la temp. camerei)
Mod de preparare:
1. Punem apa la fiert, pe foc mic. Adăugăm untul, sarea și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm toată cantitatea de făină și amestecăm bine. Luăm de pe foc și lăsăm la răcit câteva minute.
2. Adăugăm ouăle pe rânde și amestecăm bine după fiecare.
3. Adăugăm praful de copt și turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale.
4. Pentru cremă, amestecăm 250 ml de lapte cu făina, amidonul, zahărul, gălbenușurile și vanilia. Adăugăm treptat laptele rămas, punem compoziția la fiert, pe foc mic. După ce compoziția se îngroașă, luăm vasul de pe foc și încorporăm untul.
5. Turnăm crema obținută peste primul blat. Acoperim cu al 2-lea blat și decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Discussion about this post