Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 1 lingură iaurt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 400 g brânză de vaci
  • verdeață
  • unt

Ingrediente pentru servire:

  • 200 ml iaurt
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri verdeață

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm iaurtul. Adăugăm bicarbonatul de sodiu, făina și amestecăm foarte bine. Lăsăm aluatul 30 de minute.

2. Într-un bol separat, amestecăm brânza cu verdeața tăiată mărunt și cu sarea. Mixăm bine până la omogenizare.

3. După ce a crescut, întindem aluatul în 6 cercuri egale. Repartizăm uniform umplutura și formăm pachețele, pe care le întindem.

4. Coacem turtele într-o tigaie încinsă cu ulei, pe ambele părți, pe foc mic.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!